Lenkijoje atsidarys kirpyklos ir restoranai | KaunoDiena.lt

LENKIJOJE ATSIDARYS KIRPYKLOS IR RESTORANAI

Lenkija trečiadienį informavo leisianti vėl atsidaryti kirpykloms, restoranams ir kavinėms, taip pat grįžti į klases daliai moksleivių, apžvelgdama naujausius žingsnius, turinčius sumažinti dėl koronaviruso epidemijos tenkančią naštą ekonomikai, nors buvo užfiksuotas naujų užsikrėtimo atvejų šuolis.

Premjeras Mateuszas Morawieckis (Mateušas Moraveckis) sakė, kad naujosios priemonėms įsigalios nuo gegužės 18 dienos, bet tebebus privalu lauke dėvėti kaukes ir laikytis socialinio atstumo.

38 mln. gyventojų turinti šalis, kurioje koronaviruso infekcijos COVID-19 testavimo programa yra riboto masto, šią savaitę padaugėjo naujai registruojamų užsikrėtimo atvejų, prieš 10 dienų atšaukus virtinę karantino priemonių.

Nuo kovo vidurio lenkai privalėjo likti namuose, kad būtų pažabotas viruso plitimas. Iki šiol šalyje nustatyta daugiau kaip 17 tūkst. COVID-19 atvejų ir mirė 847 koronavirusu užsikrėtę žmonės.

Antradienį Sveikatos apsaugos ministerija pranešė apie užregistruotus 595 naujus COVID-19 atvejus – daugiausiai nuo protrūkio pradžios. Be to, ankstesnis paros rekordas buvo užfiksuotas balandžio 19-ąją – tąsyk nustatyti 545 nauji atvejai.

Lenkija praeitą savaitę leido vėl atsidaryti viešbučiams, parduotuvių centrams ir vaikų darželiams, bet gegužės 10-ąją turėję vykti prezidento rinkimai buvo atidėti, kilus sumaiščiai dėl planų surengti balsavimą paštu.

Lenkijos ekonomika, anksčiau buvusi viena sparčiausiai augančių ES, šiemet turėtų susitraukti 3,4 proc., rodo atnaujintos vyriausybės prognozės. Pandemijos pradžioje buvo prognozuota 3,7 proc. recesija.

Vyriausybė ir opozicijos partijos vis dar nesutaria, kaip organizuoti atidėtus prezidento rinkimus. Trečiadienį visa dar nebuvo aišku, kada jie įvyks.

M. Morawieckio valdančioji partija „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS) nori, kad rinkimai įvyktų birželio 28-ąją arba liepos pradžioje, prieš pat dabartinio valdančiųjų remiamo prezidento Andrzejaus Dudos (Andžejaus Dudos) kadencijos pabaigos rugpjūčio 6-ąją.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

labai gerai

Važiuosim į Lenkiją kirptis ir gerti )))

SUSIJUSIOS NAUJIENOS