Lenkijos anglių kasėjai protestuoja prieš ES metano kiekio mažinimo taisykles | KaunoDiena.lt

LENKIJOS ANGLIŲ KASĖJAI PROTESTUOJA PRIEŠ ES METANO KIEKIO MAŽINIMO TAISYKLES

Lenkijos anglių kasėjai, supykę dėl Europos Sąjungos direktyvos, kuria siekiama sumažinti išmetamo metano kiekį, penktadienį triukšmingai protestavo prie ES biuro Varšuvoje, sakydami, kad dėl šios direktyvos jie neteks darbo.

Apie 300 kalnakasių šaukė „vagys“, leido dūmines raketas ir sirenas, kad atkreiptų dėmesį į savo protestą Lenkijos sostinės centre. Rajone buvo laikinai uždarytas eismas.

Protestuojantys kalnakasiai iš profesinės sąjungos „Solidarumas 80“ teigė, kad neseniai 27 ES narėms pateiktos klimato rekomendacijos, kuriose raginama nuo 2027 metų gerokai sumažinti metano kiekį, privers uždaryti daugumą šalies kasyklų. Dešimtys tūkstančių žmonių liks be darbo.

Daugumoje Lenkijos kasyklų yra daug metano dujų, kurios išsiskiria kasant anglis. Dėl to taip pat kyla rimtų nelaimingų atsitikimų kasyklose, nes metanas, susimaišęs su deguonimi, tampa sprogus.

Pietų Silezijos regione esančios anglių kasyklos yra vienas didžiausių Lenkijos darbdavių – 38 mln. gyventojų turinčioje šalyje jose dirba apie 77 000 žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS