Lenkijos kariuomenei pristatyti nauji daugiafunkciniai sraigtasparniai | KaunoDiena.lt

LENKIJOS KARIUOMENEI PRISTATYTI NAUJI DAUGIAFUNKCINIAI SRAIGTASPARNIAI

Pirmadienį Lenkijos gynybos ministras Mariuszas Blaszczakas per specialią naujų sraigtasparnių priėmimo ceremoniją Novy Gliniko karinėje oro bazėje Vidurio Lenkijoje sakė, jog karas Ukrainoje ir padėtis Artimuosiuose Rytuose bei Azijoje reiškia, kad „perspektyvos tarptautinėje arenoje nėra geros“, todėl „vienintelis veiksmingas atsakas į grėsmes yra Lenkijos kariuomenės stiprinimas“.

Italijos gynybos rangovas „Leonardo“ pristatė du iš 32 gamykloje pietryčių Lenkijos Svidniko mieste pagamintų orlaivių AW-149, jais aprūpinta 25-oji oro kavalerijos brigada.

M. Blaszczakas sakė, kad sutartis dėl šių sraigtasparnių buvo pasirašyta pernai liepos 1 d. „Leonardo“ objektuose Svidnike, bendra šių sraigtasparnių gamyba „sustiprins mūsų šalies gynybos pramonės potencialą“.

Pasak M. Blaszczako, įgulos jau buvo apmokytos skraidyti ir aptarnauti naujus sraigtasparnius, ginkluotė bus nuolat tiekiama. „Šiuo metu sraigtasparniai vis dar ginkluoti tik kulkosvaidžiais ir nevaldomomis raketomis, tačiau jie bus aprūpinti ir valdomomis raketomis bei prieštankinėmis raketomis „Hellfire“,  – sakė ministras ir pridūrė, kad naujųjų sraigtasparnių užduotis bus pervežti ir paremti karius mūšio lauke.

Su „Leonardo“ pasirašyta 8,2 mlrd. Lenkijos zlotų (1,84 mlrd. eurų) vertės sutartis apima logistikos paketą ir pilną Lenkijos ginkluotųjų pajėgų poreikiams pritaikytų sraigtasparnių pristatymą 2023–2029 metais.

Gairės: Lenkijos kariuomenė, nauji daugiafunkciniai sraigtasparniai, Lenkijos gynybos ministras, Mariuszas Blaszczakas, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS