Lenkijos pareigūnai sulaikė Ukrainos pilietį, įtariamą rengus teroro aktą | KaunoDiena.lt

LENKIJOS PAREIGŪNAI SULAIKĖ UKRAINOS PILIETĮ, ĮTARIAMĄ RENGUS TERORO AKTĄ

Lenkijos vidaus saugumo agentūra (VSA) sulaikė Ukrainos pilietį, kuris, kaip įtariama, planavo teroro aktą šalies teritorijoje. Tai antradienį per spaudos konferenciją pranešė Lenkijos ministro-specialiųjų tarnybų koordinatoriaus atstovas spaudai Stanislawas Žarynas.

Tyrėjų duomenimis, ukrainietis Maksymas S. (pagal Lenkijos įstatymus jo pavardė neskelbiama) neseniai perėjo į islamą, ėmė laikytis radikalių pažiūrų ir planavo įvykdyti teroro aktą prekybos centre Liublino vaivadijos Pulavų mieste Lenkijos rytuose. Gruodžio 4 d. jis buvo sulaikytas ir teismo sprendimu suimtas trims mėnesiams.

„VSA nustatė, kad šis vyras domėjosi teroristinio pobūdžio informacija, pasakojo apie savo planus bendradarbiams ir savo aplinkos žmonėms“, – sakė S. Žarynas.

Lenkijos prokuratūros atstovė Ewa Bialik papasakojo, kad ukrainietis Maksymas S. į šalį atvyko prieš du mėnesius. „VSA sulaikytas vyras savo elgesiu santykiuose su kitais asmenimis kėlė pagrįstų būgštavimų, kad jis ruošiasi detonuoti sprogstamąjį įtaisą, sukeldamas grėsmę daugelio žmonių gyvybei ir sveikatai bei turtui“, – pareiškė pareigūnė.

VSA duomenimis, vyras perėjo į islamą pastarosiomis savaitėmis, jis pasivadino Muhamatu ir smarkiai suradikalėjo.

„Varšuvoje vyras bendravo su užsieniečiais, kurių požiūris į islamo principus yra radikalus. Jis palaikė artimus ryšius su atvykėliais iš Tadžikistano, taip pat su čečėnų tautybės Rusijos piliečiais“, – pranešė S. Žarynas.

Anot jo, ukrainietis ketino surengti ataką, naudodamas užminuotą automobilį, sprogstamąjį įtaisą arba šaunamąjį ginklą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

xoxolas --ne zmogus

tai specialybe...

...

Chm: "vyras perėjo į islamą pastarosiomis savaitėmis, jis pasivadino Muhamatu ir smarkiai suradikalėjo" - ir toliau kažkas islamą vadins taikia religija?.. :/

SUSIJUSIOS NAUJIENOS