Lenkijos pareigūnas: A. Navalno mirtis gali paskatinti didesnę pagalbą Ukrainai | KaunoDiena.lt

LENKIJOS PAREIGŪNAS: A. NAVALNO MIRTIS GALI PASKATINTI DIDESNĘ PAGALBĄ UKRAINAI

  • 0

Vienas Lenkijos pareigūnas pareiškė manantis, kad praėjusią savaitę mirus Rusijos opozicionieriui Aleksejui Navalnui, Ukrainai, kovojančiai su Maskvos invazija, gali būti suteikta daugiau pagalbos.

Sekmadienį pasibaigusioje trijų dienų Miuncheno saugumo konferencijoje dalyvavęs Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Pawelas Kowalis (Pavelas Kovalis) pirmadienį Lenkijos radijui sakė, kad žinia apie A. Navalno mirtį sukrėtė renginio dalyvius.

P. Kowalis pridūrė, kad kiek vėliau pasigirdo raginimų sugriežtinti sankcijas Maskvai.

Jo teigimu, reikėtų padaryti daugiau nei „tik įšaldyti Vakaruose esančius Rusijos pinigus ar konfiskuoti oligarchų turtą“.

Pasak P. Kowalio, šiais metais Ukrainai turėtų būti teikiama tokia parama, kad ji išstovėtų fronto linijoje ir būtų aprūpinta ginklais, reikalingais kariniams ir strateginiams objektams Rusijoje pulti.

P. Kowalis pridūrė, kad A. Navalno mirtis gali tapti paramos Ukrainai lūžio tašku.

47 metų A. Navalnas mirė penktadienį vienoje Arkties pataisos kolonijoje, kur atlikinėjo 19 metų įkalinimo bausmę pagal kaltinimus, kuriuos nepriklausomos teisių gynimo grupės ir Vakarų šalys pasmerkė kaip kerštą už opoziciją Kremliui.

Gairės: Aleksejus Navalnas, mirtis, parama Ukrainai, karas Ukrainoje, Lenkijos pareigūnas, Pawelas Kowalis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS