Lenkijos parlamentas imasi svarstyti įstatymą, draudžiantį LGBT demonstracijas | KaunoDiena.lt

LENKIJOS PARLAMENTAS IMASI SVARSTYTI ĮSTATYMĄ, DRAUDŽIANTĮ LGBT DEMONSTRACIJAS

Lenkijos parlamente ketvirtadienį vyks pirmasis svarstymas dėl įstatymo, draudžiančio šalyje organizuoti LGBT demonstracijas.

Teisės aktą pristatė fondo „Gyvybė ir šeima“ aktyvistė Kaja Godek, jam surinkus reikiamus 140 tūkst. parašų.

Jis numato, kad ateityje vieši susibūrimai negalėtų turėti tikslo „kvestionuoti santuoką kaip santykius tarp vyro ir moters“ ar „propaguoti santuokos sąvokos išplėtimą, kad šis apimtų tos pačios lyties asmenis“.

Negana to, demonstracijose taip pat nebūtų galima propaguoti homoseksualių šeimų įsivaikinimo ar „tam tikros seksualinės orientacijos, išskyrus heteroseksualumą“.

Įstatymu daugiausiai taikomasi į „Pride“ paradus ir kitas LGBT bendruomenės demonstracijas.

Pernykščius protestus prieš sugriežtintus abortų įstatymus organizavęs judėjimas „Moterų streikas“ paragino prie parlamento surengti prieš naująjį įstatymą nukreiptą demonstraciją.

Daugelis politikų iš Lenkijos konservatyvios valdančiosios partijos PiS viešai pasisako prieš LGBT bendruomenę. Beveik 100 šalies miestų ir regionų yra pasiskelbę zonomis „be LGBT ideologijos“.

Daugelis jų įsikūrę katalikiškuose šalies rytuose ir pietuose. Neseniai keli regionai atšaukė šį statusą, kai Europos Komisija (EK) sustabdė derybas dėl jiems skirto finansavimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

SAUGOKIM JAUNIMA IR VAIKUS

SAUNUOLIAI LENKAI,TAI GRAZUS PAVYZDYS VISAI EUROPAI,O YPAC KATALIKISKAI LIETUVAI. GEDA DABAR KLAUSYTIS IR SKAITYTI SIU ISSIDARKELIU KELIAMUS REIKALAVIMUS.KUR MUSU ISDIDUMAS IR PADORUMAS,KAD DIDZIOJI TAUTOS DALIS NUTILO IR TARSI SUSITAIKE SU ISSISOKELIU VEIKSMAIS.PRASOME GERB.PREZIDENTO O IR BAZNYCIOS ATSTOVU GARSIAU KELTI SI KLAUSIMA,NES JAUNIMO IR VAIKU ATEITIS YRA LABAI PAKIBUSI,NES SIE ZMONES IR TOLIAU DIRBS SAVO DARBA.

zigmas

Taigi Lenkijos parlamentas svarstys dvikojų gyvulių įstatymą, kad negalėtų luošinti jaunus žmones, o ką daro Lietuvos lenkai su Tomaševskiu priešakyje garbina KGB Georgijaus juosteles vadinasi Lietuvos lenkai tarsi vilkai avies kailyje ,o nieko nedaro kad Lietuvoje nesišaknytų visokio plauko su neišsivysčiuse psichika moterėlės ir anonistai vyrai .Na

Palaikau

Tik stipri tauta save išsaugos! Visi šitie marazmai su LGBT veda niekur kitur, kaip tik į susinaikinimą! Pasaulio pabaiga. Patys save muša ir patys rėkia. Jiems tik ir reik skandalų, kad gautų ES dotacijas. Kur ritasi pasaulis, o Dangau! Žmogaus gimties unikalumas yra tik iš vyro ir moters.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS