Lenkijos parlamento pirmininkas pavadino J. Kaczynskio išsišokimą šiurkščiu ir agresyviu | KaunoDiena.lt

LENKIJOS PARLAMENTO PIRMININKAS PAVADINO J. KACZYNSKIO IŠSIŠOKIMĄ ŠIURKŠČIU IR AGRESYVIU

Pirmadienio vakarą parlamentarai išrinko Donaldą Tuską naujuoju Lenkijos ministru pirmininku, kai anksčiau tą dieną „Teisės ir teisingumo“ (PiS) atstovo Mateuszo Morawieckio kabinetas nesugebėjo laimėti balsavimo dėl pasitikėjimo.

Per ceremoniją, iškart po aplodismentų ir himno giedojimo po trumpos D. Tusko kalbos, per spalio 15 d. rinkimus valdžią praradusios PiS lyderis Jaroslawas Kaczynskis griebė mikrofoną ir išvadino D. Tuską „Vokietijos agentu“.

D. Tusko politinis oponentas netikėtai užgrobė tribūną, niekam nespėjus sureaguoti, tad J. Kaczynskis netrukdomas išsakė savo komentarus.

„Tai buvo šiurkštus ir agresyvus veiksmas, kurio tiesiog neturėjo būti“, – antradienį žurnalistams sakė Seimo pirmininkas Szymonas Holownia ir pridūrė, jog tai tiesiog „apgailėtina“.

„Vakar man niežėjo pasakyti ponui Kaczynskiui, kad parlamente nėra vietos šiurkštumui (...), nesvarbu, ar vyresnio, patyrusio politiko, nusipelniusio pagarbos dėl savo amžiaus, ar jaunuolio, pirmą kartą patekusio į parlamentą“, - sakė Sz. Holownia. Jis atsiprašė Lenkijos žmonių, sekusių vakarykščius įvykius, ir apibendrino incidentą pareiškęs, kad „reikia mokėti pralaimėti, bet kai kurie žmonės, matyt, nemoka“.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Liolekas

Ar sitam i seneliu namus ne laikas?

Pakrante

Reikia kartais susilaikyti nuo pralaimėjimo,ne bolševikai atėjo į valdžią !

SUSIJUSIOS NAUJIENOS