Lenkijos prezidentas su J. Stoltenbergu aptarė Rusijos raketos įsibrovimą į šalies oro erdvę | KaunoDiena.lt

LENKIJOS PREZIDENTAS SU J. STOLTENBERGU APTARĖ RUSIJOS RAKETOS ĮSIBROVIMĄ Į ŠALIES ORO ERDVĘ

Penktadienį prieš 11 val. vietos laiku Lenkijos ginkluotųjų pajėgų rūšių operatyvinė vadovybė pranešė, kad rytą nuo sienos su Ukraina pusės į šalies oro erdvę įskriejo neatpažintas objektas, kurį radiolokacijos priemonės stebėjo nuo sienos kirtimo momento iki signalo dingimo.

Lenkijos prezidento kabineto vadovas Marcinas Mastalerekas žurnalistams pareiškė, kad dėl šio incidento Andrzejus Duda kalbėjosi su Jensu Stoltenbergu.

„Ką tik baigėsi prezidento A. Dudos ir NATO generalinio sekretoriaus J. Stoltenbergo pokalbis. Jis buvo susijęs su Lenkijos oro erdvės pažeidimu. Nuo pat pradžių palaikome nuolatinį ryšį su savo sąjungininkais“, – sakė M. Mastalerekas.

Penktadienį prezidentas A. Duda sušaukė Nacionalinio saugumo biure posėdį, kuriame, be kita ko, dalyvavo vicepremjeras, Nacionalinės gynybos ministerijos vadovas Władysławas Kosiniakas-Kamyszas, Generalinio štabo viršininkas generolas Wiesławas Kukuła, Ginkluotųjų pajėgų rūšių operacijų vadas generolas Maciejus  Kliszas, Lenkijos ambasadorius prie NATO Tomaszas Szatkowskis, kiti pareigūnai.

Po pasitarimo gynybos ministras W. Kosiniakas-Kamyszas pabrėžė, kad visų veiksmų dėl Lenkijos oro erdvės pažeidimo buvo imtasi pagal reagavimo tokiomis aplinkybėmis schemą – buvo aktyvuotos Lenkijos ir sąjungininkų sistemos. Jis taip pat pabrėžė labai gerą prezidento ir vyriausybės bendradarbiavimą.

Savo ruožtu generolas W. Kukuła pareiškė, jog viskas rodo, jog Rusijos raketa įsibrovė į Lenkijos oro erdvę, o paskui iš jos išskrido. „Tai patvirtina mūsų ir sąjungininkų radarai“, – pažymėjo jis.

Gairės: Lenkija, Andrzejus Duda, NATO, Jensas Stoltenbergas, Lenkijos oro erdvė, neatpažintas objektas, Rusijos raketa, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS