Lenkijos URM vadovas: lėšų skirstymas ES neturėtų priklausyti nuo pasaulėžiūros | KaunoDiena.lt

LENKIJOS URM VADOVAS: LĖŠŲ SKIRSTYMAS ES NETURĖTŲ PRIKLAUSYTI NUO PASAULĖŽIŪROS

Pasaulėžiūros klausimai neturėtų tapti lėšų iš Europos Sąjungos fondų skirstymo kriterijumi.

Tai antradienį per spaudos konferenciją pareiškė Lenkijos užsienio reikalų ministras Jacekas Czaputowiczius, žurnalistų paprašytas pakomentuoti vieno iš Europos Parlamento komitetų iniciatyvą nebeskirti ES lėšų tiems Lenkijos regionams, kurie pasiskelbė laisvais nuo LGBT.

„Mes neįsivaizduojame, kad (skirstant ES lėšas) bus atsižvelgiama į pasaulėžiūros vertybes. Sutartys nesuteikia Europos Komisijai teisės vertinti pasaulėžiūros klausimų“, - pabrėžė ministras. „Mes tam tikrai priešinsimės“, - konstatavo jis, pažymėdamas, kad vargu ar tokie pasiūlymai bus rimtai svarstomi ir pasieks balsavimo etapą.

Anot J. Czaputowicziaus, pastaruoju metu reiškiama nuomonė, kad lėšų skirstymą reikia susieti su įstatymo viršenybės normų laikymusi. „Mes nesame šio sprendimo šalininkai“, - sakė jis, pabrėždamas, kad Lenkija yra demokratinė šalis.

„Lenkija nėra prieš (ES lėšų skirstymo) siejimą su demokratija ir įstatymo viršenybe, - paaiškino J. Czaputowiczius. – Bet mes būgštaujame, jog tai taps politiniu įrankiu kai kurių politikų ir Europos Komisijos rankose“.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pasaulėžiūra

Tegul ta Lenkija žiūri, kad jos išvis iš ES neišspirtų. Čia ne pasaulėžiūros klausimai, o ES sutartyse įtvirtintas pagarbos visiems žmonėms ir nediskriminavimo principas. Jau nekalbant apie teisinės valstybės principą. Jei patinka gyventi šalyje, kur valdžią ima kunigai ir teisėjai, spirt greičiau tuos lenkus iš ES.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS