Lenkijos verslininkai ketina nebepaisyti COVID-19 apribojimų ir atnaujinti veiklą | KaunoDiena.lt

LENKIJOS VERSLININKAI KETINA NEBEPAISYTI COVID-19 APRIBOJIMŲ IR ATNAUJINTI VEIKLĄ

Lenkijoje vis platesnį mastą įgauna verslininkų protesto judėjimas „OtwieraMY“ („Atidarome“).

Kaip praneša antradienį laikraštis „Rzeczpospolita“, jo dalyviai ketina atnaujinti dėl koronaviruso pandemijos valdžios sprendimu uždarytų savo restoranų, viešbučių ir kitų objektų veiklą, kad išgelbėtų juos nuo bankroto.

Iniciatyva kilo Lenkijos pietuose esančiose kurortinėse kalnų vietovėse, kurios patyrė didelių nuostolių, uždarius slidinėjimo trasas ir viešbučius, nors, kaip praneša žiniasklaida, švenčių laikotarpiu ir dabar, kai lenkų moksleiviai atostogauja, turistų ten tikrai netrūksta.

„Pats laikas padaryti galą vyriausybės politikai, kuri tampa daugelio žmonių mirties priežastimi ir naikina privatinę nuosavybę. Jeigu apribojimai nebus panaikinti artimiausiu metu, tai iš rinkos dings mažos ir vidutinės bendrovės – liks tik valstybė ir didelės korporacijos“, - cituoja leidinys protesto judėjimo iniciatorių Sebastianą Pitonį. Pasak jo, prie akcijos prisijungiančių įmonių skaičius didėja kalnų lavinos  greičiu.

Sociologinio tyrimo, atlikto Skolininkų registro užsakymu, duomenimis, 36 proc. Lenkijos verslininkų būgštauja, kad šįmet jie gali bankrutuoti. 14 proc. jų laiko tokios įvykių raidos galimybę labai didele. „Šalia pandemijos krizės mes sau sukeliame didžiulę ekonomikos krizę“, - sako Verslininkų ir darbdavių sąjungos vadovas Cezary`is Kaźmierczakas.

Kaip pažymi analitikai, tokie verslininkų ketinimai ir draudimų pažeidimai gali sukelti didelę grėsmę ir neturi likti be valdžios dėmesio. Lenkijos vicepremjeras Jarosławas Gowinas pirmadienį jau pareiškė, jog jei kalnų rajonų gyventojai parodys sąmoningumą ir socialinę atsakomybę, tai vyriausybė jiems skirs 1 mlrd. zlotų (apie 226 mln. eurų) paramą.

Lenkijoje jau 10 mėnesių galioja kovą vyriausybės paskelbtas epidemijos režimas. Pirmadienį priimtu valdžios sprendimu, mažiausiai iki sausio 31 d. bus uždaryti jau prieš kelias savaites savo veiklą nutraukę sporto kompleksai, viešbučiai, kultūros įstaigos, slidinėjimo trasos ir t. t. Piliečiams rekomenduojama likti namuose ir dirbti nuotoliniu būdu. Visoje šalyje įvestas kaukių režimas, restoranai ir kavinės maistą gamina tik išsinešti. Draudžiama rinktis didesnėmis kaip penkių žmonių grupėmis. Nuo pirmadienio, sausio 18-osios, į mokyklas galės grįžti tik jaunesniųjų klasių moksleiviai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Šaunuoliai

Palaikau PL verslininkus!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS