Lenkijos vyriausybė atšaukia 50 ambasadorių, kuriuos buvo paskyrusi PiS administracija | KaunoDiena.lt

LENKIJOS VYRIAUSYBĖ ATŠAUKIA 50 AMBASADORIŲ, KURIUOS BUVO PASKYRUSI PIS ADMINISTRACIJA

  • 1

Lenkija atšaukia 50 savo ambasadorių, naujajai vyriausybei stengiantis sustiprinti savo diplomatines misijas sudėtingu laikotarpiu, trečiadienį pranešė lenkų užsienio reikalų ministerija.

Visi šie diplomatai buvo paskirti ankstesnės dešiniųjų administracijos. Ankstesnė partijos „Teisė ir teisingumas“ (PiS) vyriausybė valdė aštuonerius metus, iki praėjusių metų gruodžio.

Ministerijos pranešime nenurodoma nė vieno iš ambasadorių, kuriuos atšaukia užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis (Radoslavas Sikorskis), pavardė.

Pranešime teigiama, kad sprendimui pritarė premjeras Donaldas Tuskas ir kad procedūra jau pradėta. Jame nenurodoma, kada bus pakeisti atšaukti ambasadoriai ir ar bus sumažinta tarnybinių postų užsienyje.

Tačiau diplomatų atšaukimui gali nepritarti prezidentas Andrzejus Duda (Andžejus Duda), kuris buvo ankstesnės vyriausybės sąjungininkas ir kritiškai vertina D. Tuską. Jei A. Duda nepritars, atstovybėse, kurias ambasadoriams buvo liepta palikti, liks vadovauti reikalų patikėtiniai.

Viena A. Dudos padėjėja ketvirtadienį sukritikavo vyriausybės sprendimą atšaukti dešimtis ambasadorių.

„Šalis negali staiga prarasti 50 ambasadorių iš pusės savo diplomatinių misijų“, – visuomeniniam radijui sakė Grazyna Ignaczak-Bandych (Gražyna Ignačak-Bandych).

„Prezidentas Andrzejus Duda nesutinka su masiniu ambasadorių atšaukimu nepateikiant konkrečių priežasčių ar paaiškinimo“, – trečiadienį televizijai „Polsat“ sakė A. Dudos administracijos vadovas Marcinas Mastalerekas.

Šalis negali staiga prarasti 50 ambasadorių iš pusės savo diplomatinių misijų.

Lenkų URM pareiškime teigiama, kad ambasadorių pakeitimas buvo būtinas ir padės geriau bei profesionaliau įgyvendinti sudėtingus uždavinius, su kuriais susiduria Lenkijos užsienio politika.

D. Tuskas sakė, kad šiuo sudėtingu metu, kai kaimyninė Ukraina ginasi nuo Rusijos vykdomos plataus masto invazijos, labai svarbu turėti lojalių pasiuntinių komandą. Jis pabrėžė, kad tai nėra kerštas PiS.

Premjeras taip pat palankiai įvertino Lenkijos ambasadoriaus Vašingtone Mareko Magierowskio (Mareko Magerovskio) darbą, o tai leidžia manyti, kad jis gali išlaikyti savo pareigas.

D. Tusko vyriausybė kone kasdien kaunasi su PiS, tebeturinčia sąjungininkų centriniame banke, Konstituciniame Tribunole ir keliose kitose svarbiose valstybės teismų bei finansų institucijose.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Senelis ant tanko

Ar ne Lietuviai valdžioje jau paskyrė ambasadorių Lenkijoje?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS