Lenkų premjeras: JAV pastatyta raketų bazė veiks nuo gruodžio 15-osios | KaunoDiena.lt

LENKŲ PREMJERAS: JAV PASTATYTA RAKETŲ BAZĖ VEIKS NUO GRUODŽIO 15-OSIOS

  • 3

Lenkijos šiaurėje pastatyta amerikiečių raketų bazė pradės veikti gruodžio 15 dieną, pirmadienį lenkų įstatymų leidėjams sakė premjeras Mateuszas Morawieckis (Mateušas Moraveckis).

„Amerikiečiai ką tik informavo mus, kad gruodžio 15-ąją, po kelių dienų, raketinės gynybos skydas Redzikove pasieks operacinius pajėgumus“, – sakė M. Morawieckis apie objektą, esantį už 250 km nuo Rusijos Kaliningrado eksklavo.

Lenkijoje šiuo metu yra dislokuota per 10 tūkst. amerikiečių karių. Ši NATO rytinio sparno šalis yra viena tvirčiausių kaimyninės Ukrainos rėmėjų.

JAV ir NATO pareigūnų teigimu, sistema Redzikove buvo pastatyta siekiant atsverti trumpojo ir vidutinio nuotolio balistinių raketų grėsmę, ypač iš Vidurinių Rytų.

Tačiau JAV Lenkijoje pastatytos bazės projektą, apie kurį pirmą kartą buvo paskelbta 2009 metais, smerkė Maskva. Anot Rusijos, tai rimta grėsmė jos saugumui.

Redzikovo bazėje turėjo būti 24 sausumoje dislokuojamos raketos SM-3 ir priešlėktuvinių sistemų.

Panašus amerikiečių objektas, oficialiai vadinamas „Aegis Ashore“, jau veikia Rumunijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Na

prieš bombikę numetant, teks ją pakelti, prieš keliant ji bus numušta Rassijos teritorijoje...

Baisu!

Amerikos raketinė bazė su šachtinėmis raketomis tai tiesioginis pavojus Lietuvai. Krizės atveju rusai ant Redzykovo bus priversti numesti atominę bombą. O tai tik 400 km iki Lietuvos ir vyraujantys vėjai iš vakarų pusės atnes radioaktyvų debesį tiesiai ant mūsų.

Nesidziaugia

vokietukai Ramsteino baze - neteks ir lenkams!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS