Libanas atšaukia savo ambasadorių Prancūzijoje po tyrimo dėl seksualinės prievartos | KaunoDiena.lt

LIBANAS ATŠAUKIA SAVO AMBASADORIŲ PRANCŪZIJOJE PO TYRIMO DĖL SEKSUALINĖS PRIEVARTOS

  • 1

Libano užsienio reikalų ministerija ketvirtadienį pranešė, kad atšaukia savo ambasadorių Prancūzijoje Ramį Adwaną (Ramį Advaną), po to, kai buvo pradėtas tyrimas dėl įtarimų dėl pasiuntinio įvykdytos seksualinės prievartos ir tyčinio smurto.

„Atsižvelgiant į aplinkybes, susijusias su Libano ambasadoriaus Prancūzijoje byla... nuspręsta atšaukti ambasadorių Ramį Adwaną“, – teigiama Libano užsienio reikalų ministerijos pareiškime.

Prancūzijoje atliekamas tyrimas dėl dviejų buvusių ambasados darbuotojų skundų. Jis turi diplomatinį imunitetą, bet gali būti teisiamas, jei Libanas sutiktų jį atšaukti.

Libanas šią savaitę į ambasadą Paryžiuje nusiuntė tyrėjų grupę, kuri apklausė ambasadorių ir išklausė ambasados darbuotojų parodymus.

Užsienio reikalų ministerijos ketvirtadienį išplatintame pareiškime teigiama, kad sprendimas atšaukti R. Adwaną taip pat grindžiamas tyrimo grupės pateiktomis išvadomis.

Tyrimui artimi šaltiniai, patvirtinę naujienų svetainės „Mediapart“ pranešimą, naujienų agentūrai AFP sakė, kad 2022 metų birželio mėnesį buvusi ambasados darbuotoja pateikė skundą dėl išžaginimo, kuris, jos teigimu, įvyko 2020-ųjų gegužę privačiame ambasadoriaus bute.

Skunde nurodoma, kad ji palaikė santykius su ambasadoriumi, kuris naudojo psichologinį ir fizinį smurtą ir kasdien ją žemino.

Antroji 28 metų moteris pateikė skundą praėjusių metų vasarį po to, kai, jos teigimu, atsisakydama su juo turėti lytinių santykių, patyrė fizinį smurtą.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

slykstu

jei jau paryziuje neber tam moteru ir pedklanas ir tei ima nauja sexmada tai ir vatikans nelieka nuosaly juk parazidai landus ir reik saugotis sios padermes z=0

SUSIJUSIOS NAUJIENOS