Liūdna tendencija: bankrutuoja automechanikai – kas dėl to kaltas? | KaunoDiena.lt

LIŪDNA TENDENCIJA: BANKRUTUOJA AUTOMECHANIKAI – KAS DĖL TO KALTAS?

  • 6

Vis daugiau automobilių servisų ir nepriklausomų mechanikų bankrutuoja. Tokias nemalonias tendencijas stebi Belgija.

Belgijoje bankrutavo 385 autoservisai – 8 proc. daugiau nei prieš metus. Briuselyje rodikliai dar didesni – net 44 proc.

Sostinėje situacija ypatinga tuo, kad gyventojai perka naujus automobilių modelius, o jiems taikoma garantija. Tad nebevažiuoja į mažus autoservisus, o ir kvalifikuotų mechanikų trūksta, nors su žiburiu ieškok.

„Realybė tokia, kokia yra, kreipiamės ir į darbo biržą, ir kitur. Bandome rasti kvalifikuotų darbuotojų, bet nepavyksta“, – kalbėjo mechanikas Umut Kurtulus.

Vienas iš autoservisų nuo vienuolikos darbuotojų sumenko iki penkių. Vadovas teigė, kad neteko 60 proc. klientų.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Gąsdina ir elektromobilių baubas – padaugėjus naujų automobilių su elektronine įranga ir elektra varomų mašinų – remonto dirbtuvėms reikia ir naujos technikos, o tai reiškia – didžiulių investicijų. Ne visi mechanikai sau tai gali leisti.

„Įrenginį, nupirktą prieš aštuonerius metus, netrukus teks mesti lauk. Darbui nebetinka“, – teigė autoserviso vadovas Quentin Renier.

Verslus finansiškai išsekino ir koronaviruso pandemija. Tai buvo įtemptas metas ir detalių pardavėjams. Vėluoja detalės, vėluoja ir automobilių remontas.

„Vėluojame dėl tiekėjų, detalės užtrunka. Mes priklausomi nuo autoservisų, o jie nuo mūsų. Todėl ir automobilių remontas ilgai trunka“, – šnekėjo atsarginių dalių parduotuvės vadovas Ludovic Herzet.

Ir nors vilnija bankrotų bangos, kai kuriems autoservisams, pats klestėjimo metas.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Etiopija

Rašytojau tu nežiūrėk ten kas dedasi belgijoj.lietuvoj viskas kitaip ir nesvaik puskvaiši jei smegenų neturi tai nerašinėk pievų

XM

Gretai ir pas mus bankrutuos, ypač tie kur taiso tik antrus golpus ir bulkas, nusipirke raktą ant 13 ir kryžminį atsuktuvą.

Sankabinis

Situacija sekanti: kadangi "siuolaikiniai" auto byra, genda per visus galus, daznas ir garantinio neistraukia, o servisu darbo ikainiai kosminiai, todel zmones pasibaigus garantiniam is karto perka nauja.( Vakaru salyse zmones uzdirba pakankamai tai jiem dideliu problemu nesudaro keisti auto kas 3-5 metus) Va ir priezastys tariamu bankrotu,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS