Liuksemburgas reikalauja, kad ES pripažintų Palestiną | KaunoDiena.lt

LIUKSEMBURGAS REIKALAUJA, KAD ES PRIPAŽINTŲ PALESTINĄ

JAV pakeitus savo kursą dėl Artimųjų Rytų politikos, Liuksemburgo užsienio reikalų ministras Jeanas Asselbornas reikalauja, kad ES pripažintų Palestiną.

„Palestinos, kaip valstybės, pripažinimas nebūtų nei palankumas, nei veiksmų laisvė. Tai būtų tik palestiniečių tautos teisės į savo valstybę pripažinimas, – pareiškė J. Asselbornas interviu naujienų agentūrai „Reuters“. – Tai nebūtų nukreipta prieš Izraelį“. Anot ministro, tai vienintelė galimybė išlaikyti dviejų valstybių sambūviu pagristo sprendimo tikslą.

J. Asselbornas kritikavo naująją JAV poziciją, kad Izraelio gyvenvietės okupuotose palestiniečių teritorijose nėra neteisėtos. Kartu jis apkaltino Izraelį Vakarų Kranto „kolonizacija“. Izraelio gyvenviečių politika esą kelia abejonių, ar vyriausybė apskritai remia dviejų valstybių sambūviu pagrįstą sprendimą.

„Nuo Oslo taikos susitarimo naujakurių skaičius išaugo keturis kartus. Jų Vakarų Krante ir Rytų Jeruzalėje yra per 600 tūkst., – kalbėjo Liuksemburgo diplomatijos vadovas. – Kolonizacijos ir naikinimo politika yra dviejų valstybių sambūviu pagrįsto sprendimo neigimas“.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

L.

Kurdų nepriklausomybę taip pat laikas paskelbti.

lkauniete

wau! Liuksemburgui --valio!! Palestinos pripazinimas _tai kencianciu zmoniu atokvepis oro ikvepimas tame regione ===juk kazkada mazute Islandija pirmoji prakalbo ===jog mes esame ir esame ---ne toje "grupuoteje" esame ir aciu jiems uz pirmini pagarbos gesta tautai ZEMEJE gyventi savaip..

sis

kom liaupsinantis javsionistus kur agresija auksciau visko o zydai izuliai okupuoja Palestina tai kas teroristai jei ne jie su jav o trumpas su pompeo jiems pataikauja nes buvo isrinktas o visa su.....a varo ant /rusu/ taip galejo mosadas koki rusiska zydeli uzverbuot kaip ir su dronais kuri neva iranas paleido tai? kas kelia terorizma ir kas teroristas? kai jav su kurdais kovojo pries teroristus turkai pradejo pries kurdus ogi inai tai nato o perka raketas is ruso tai gavosi toks politjovalas kad iseina kad kuo didesne imperija tuo didesni terora paleidzia ir dar sugeba zmones apkvailint neveltui zydu nieks nekencia isskyrus jav sionbankininkus masonus iliuminatus kuriu sudety ko gero ir yra zydu ?.......
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS