A. Lukašenka: laukiu ES atsako į klausimą dėl 2 tūkst. migrantų | KaunoDiena.lt

A. LUKAŠENKA: LAUKIU ES ATSAKO Į KLAUSIMĄ DĖL 2 TŪKST. MIGRANTŲ

Vakarų nepripažįstamas Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka pirmadienį pareiškė, kad Europos Sąjunga (ES) atsisako aptarti 2 tūkst. Baltarusijoje įstrigusių ir į Europą norinčių patekti migrantų likimą.

Vakarų šalys kaltina Baltarusiją sąmoningai gabenant daugiausiai iš Artimųjų Rytų kilusius migrantus prie išorinių ES sienų. Minskas šiuos kaltinimus atmeta ir savo ruožtu kritikuoja ES, kad ši migrantų nepriima.

„Laukiu ES atsako į klausimą dėl 2 tūkst. migrantų“, – pirmadienį pareiškė A. Lukašenka ir pridūrė besitikįs, kad Europa juos priims.

„Jie teigė, (Vokietijos kanclerė Angela) Merkel man pažadėjo, kad jie apsvarstys šią problemą ES lygiu. Tačiau jie to nedaro“, – A. Lukašenką citavo Baltarusijos valstybinė naujienų agentūra „BelTA“.

Anot A. Lukašenkos, Europos pareigūnai, nepaisydami Baltarusijos užsienio reikalų ministro raginimų, atsisakė šiuo klausimu palaikyti ryšius. „Turime pareikalauti, kad vokiečiai juos įsileistų“, – teigė A. Lukašenka.

Kiek anksčiau Baltarusija ištuštino prie sienos su Lenkija buvusią migrantų stovyklą ir perkėlė juos į netoliese esantį logistikos centrą. Praėjusią savaitę A. Lukašenka du kartus pasikalbėjo su A. Merkel ir aptarė migrantų krizę bei susitarė palaikyti ryšius.

Daugelis nuo karo ir skurdo bėgančių migrantų už kelionę į Baltarusiją paklojo po kelis tūkstančius dolerių, tačiau prie sienos jų laukė itin prastos sąlygos.

Vakarų manymu, Baltarusija dirbtinai sukūrė šią krizę, kad galėtų atsikeršyti už A. Lukašenkos režimui po pernykščių protestų paskelbtas sankcijas.

Migrantai teigia, kad nori per Lenkijos teritoriją pasiekti Vokietiją, o A. Lukašenka yra pareiškęs, kad prireikus yra pasirengęs lėktuvais išskraidinti juos į šią šalį.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Anonimas

..kokio atsako uzurpatorius laukia??? Kaip ..prisikviete ---taip privalo ir grazinti tuos musulmonus namo ,,,Kaikurie net nesuvokia ,kur jie atbildejo ir kokios religijos pagrindais[ europos valstybes ] pasieke esama lygi,,dirbdamos savo valstybes labui , ;;tie shakalai galvoja paversti krikshcionis musulmonais subinemis i dangu ,,,vach,vach,,,,,,tik savo shalyje tarp savu[[religiju ir kulturu ,zmogus jauciasi ZMOGUMI,,ir jauciasi gerai.. mulkiai invaziniai---bus ishrauti su shaknimis toks gyvenimo desnis tik TEVYNE supras

Domas

Prisižais kvaila europa, tuoj per šalčius liks be dujų. Ir kur vokietijai problema priimt 2 tūkst migrantų? Merkelienei tikrai turėtų būti gėda, nes ji tą košę užvirė,ji kvietė ir būtent pas ją bėga. Niekam nereikia nei baltarusijos, nei lenkijos nei lietuvos. Žmonės bėga ten,kur juos pakvietė.

Anonimas

kreipkis į Tomuką
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS