A. Lukašenka neigia, kad jo vaikai ruošiami perimti valdžią Baltarusijoje | KaunoDiena.lt

A. LUKAŠENKA NEIGIA, KAD JO VAIKAI RUOŠIAMI PERIMTI VALDŽIĄ BALTARUSIJOJE

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka ketvirtadienį pareiškė, kad jo vaikai nėra ruošiami perimti šalies prezidento valdžią.

„Vaikus pradeda skaičiuoti. Taigi, paklausykite – jokių vaikų neskaičiuokite. Neruošiu aš jokių vaikų jokiam valdžios perdavimui“, – pareiškė A. Lukašenka vyriausybės posėdyje, kur buvo nagrinėjamos 2020 metų makroekonominės prognozės.

Baltarusijos vadovas, kurį citavo valstybinė naujienų agentūra „BelTa“, sakė, jog daugelis aukščiausio rango pareigūnų jau susimąsto apie savo ateitį, artėjant 2020 metų prezidento rinkimams.

„Žinau, kad daugelio jūsų ir kitų pareigūnų galvose sukasi mintys: rinkimai ir kiti reikalai, kas bus, kas dirbs...“ – tęsė A. Lukašenka.

„Viešai jums atsakysiu į šį klausimą: tas, kas šiandien dirba ir įgyvendina prognozes, planus, atneša šaliai pelno – žinoma, kad dirbs. Nesilaikau artimųjų ir tolimųjų (pareigūnų) politikos“, – sakė jis.

„Su manimi, kaip ir anksčiau, dirbs tik tie, kas nori dirbti ir moka manęs klausyti bei vykdyti mano nurodymus“,  – pridūrė prezidentas.

„Jeigu (premjeras Sergejus) Rumas ir (prezidento administracijos vadovė) Natalija Kočanova, vicepremjerai ir ministrai manęs negirdi, tuomet geriau tegul pasiima savo portfelius ir išeina iš karto“, – kalbėjo A. Lukašenka.

A. Lukašenka turi tris sūnus: Viktorą, Dmitrijų ir Nikolajų. Vyriausiasis prezidento sūnus Viktoras šiuo metu dirba prezidento padėjėju nacionalinio saugumo klausimais ir yra Baltarusijos saugumo tarybos  narys.

Dmitrijus Lukašenka yra valstybinio visuomeninio susivienijimo „Prezidento sporto klubas“ tarybos pirmininkas. Jauniausiasis sūnus, 15 metų Nikolajus, tebėra moksleivis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

o

Ka pas mus kitaip,pasiskaciuokim,sinkeviciai abu buvo,landzbergiai abu,ir dar turbut ten yra tik nezinom

SUSIJUSIOS NAUJIENOS