A. Lukašenka: opozicija per Lietuvą ir Lenkiją gauna pinigų iš Vokietijos ir JAV | KaunoDiena.lt

A. LUKAŠENKA: OPOZICIJA PER LIETUVĄ IR LENKIJĄ GAUNA PINIGŲ IŠ VOKIETIJOS IR JAV

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka pirmadienį pareiškė esąs įsitikinęs, kad baltarusių opozicija neturi tikslo patekti į valdžios struktūras, bet jai išlaikyti skiriama „nemažai pinigų“ iš Vokietijos ir JAV, anot jo, nukreipiamų per Lietuvą ir Lenkiją.

„Aš [Švedijos ir Suomijos užsienio reikalų ministrams] sakau: jūs jiems [baltarusių opozicijai] neduokite pinigų. Jie duoda pinigų, o šie perkasi automobilius, statosi didžiulius namus. Pinigai eina nemaži. Mes juos visus matome. Tai, ko nematome, mums rusai pasakys – iš kur jie eina. Paprastai per Lietuvą, Lenkiją. Amerikiečiai, vokiečiai finansuoja. Gerai jie [opozicija] gyvena. Kuriam galui jiems ta valdžia, galvos skausmas?“ – pareiškė A. Lukašenka per Minske įvykusias derybas su Rusijos Kaliningrado srities delegacija.

Kaip pranešė valstybinė naujienų agentūra „BelTa“, taip baltarusių prezidentas pakomentavo Rusijos pasiuntinio Minske Dmitrijaus Mezencevo pastabą apie sėkmingai organizuotus Baltarusijos rinkimus.

A. Lukašenka pridūrė: „Taip jūs galvojate. O štai jie (Švedijos ir Suomijos užsienio reikalų ministrai) ėmė kalbėti: „Kodėl [naujos sudėties parlamente] nėra provakarietiškų opozicionierių? Anksčiau buvo trys žmonės, o šitame – nė vieno.“ Ne dėl manęs tai. Jeigu žmonės nepalaiko, ką aš galiu padaryti?“

„BelTa“ pranešime sakoma, kad Baltarusijos rinkimai buvo tarp temų, kurias pirmadienį ryte A. Lukašenka aptarė su Švedijos ir Suomijos diplomatijos vadovais Ann Linde (An Linde) ir Pekka Haavisto (Peka Havistu).

Parlamento rinkimai Baltarusijoje įvyko lapkričio 17 dieną. Juos stebėjo daugiau kaip tūkstantis tarptautinių stebėtojų. Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) Demokratinių institucijų ir žmogaus teisių biuras (ODIHR), Europos Tarybos Parlamentinė Asamblėja (ETPA) ir ESBO Parlamentinė asamblėja pareiškė, kad rinkimai neatitiko demokratijos standartų.

Tuo metu Maskvos dominuojamų Nepriklausomų Valstybių Sandraugos (NVS) ir Šanchajaus bendradarbiavimo organizacijos (ŠBO) stebėtojų misijos pareiškė, kad rinkimai buvo laisvi ir demokratiniai.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

D2

Nu o patsai gauna iš Rašos.Tai kame reikalas.

Lukajedas

Čia kolchozo pirmininko reakcija į valstybines Kosto Kalinausko laidotuves Vilniuje ir neabejingų baltarusių gausą laidotuvių metu. Bet abiem atvejais kitaip būti ir negalėjo.

Anonimas

"buldogas"dar ilgai neuzleis prezidenturos jauniems ,issilavinusiems pilieciams

SUSIJUSIOS NAUJIENOS