A. Lukašenka Pekine gyrė patikimą draugystę su Kinija | KaunoDiena.lt

A. LUKAŠENKA PEKINE GYRĖ PATIKIMĄ DRAUGYSTĘ SU KINIJA

Pirmadienį Baltarusiją valdantis Aliaksandras Lukašenka, per antrąją šiais metais kelionę į Pekiną susitikęs su kolega Xi Jinpingu, pasidžiaugė „patikima“ savo šalies draugyste su Kinija.

Ištikimas Rusijos sąjungininkas A. Lukašenka sekmadienį atvyko į Kiniją mažiausiai dviejų dienų vizito. Jo biuras sekmadienį paskelbė, kad jis ir Xi Jinpingas aptars tokius klausimus kaip „prekyba, ekonomika, investicijos ir tarptautinis bendradarbiavimas“. Pastarąjį kartą A. Lukašenka lankėsi Kinijoje vasarį, dėl Maskvos invazijos į Ukrainą kelionė sulaukė daug dėmesio.

„Baltarusija yra, buvo ir bus patikima Kinijos partnerė“, – pirmadienį Xi Jinpingui sakė A. Lukašenka, apie derybas pranešė jo biuras. „Jau seniai nusprendėme, kad bendradarbiausime (...) ir būsime Kinijos draugai, – sakė jis. – Šiai draugystei jau daugiau nei 30 metų ir ji niekada nenukrypo iš šio kelio“.

Pekinas nėra viešai pasmerkęs Rusijos karo Ukrainoje. Baltarusija labai priklauso nuo Rusijos politinės ir finansinės paramos, Maskva pasinaudojo šalimi pradėdama puolimą prieš Ukrainą 2022 m. vasario mėnesį.

Gairės: Baltarusija, Aliaksandras Lukašenka, Pekinas, Xi Jinpingas, draugystė su Kinija, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Baltarusija

is Kinijos turi nemaza ekonomine nauda. Bet tam reikia,kad pramone ir energetika valdytu valstybe,o ne spekuliantai,kaip pas mus.

Susitiko

Du dalbajobai

O MŪSŲ "NAPOLEONUI" KINIJA NEPATINKA...

Juk Kinija Amerikos teroristams priešas Nr.1...kadangi jau baigia pralenkti ekonomikos srityje. Negi Gabriukas su tokiais draugaus...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS