A. Lukašenka prakalbo apie Konstitucijos keitimą ir dalijimąsi valdžia Baltarusijoje | KaunoDiena.lt

A. LUKAŠENKA PRAKALBO APIE KONSTITUCIJOS KEITIMĄ IR DALIJIMĄSI VALDŽIA BALTARUSIJOJE

Pirmadienį Baltarusijoje tęsiantis streikams Aleksandras Lukašenka paskelbė norintis dalytis valdžia remiantis konstituciniu principu, rašoma portale Belta.by.

Pasak jo, šiuo metu svarstomi keli Konstitucijos keitimo variantai, numatantys galių valdžioje pasiskirstymą.

„Man pasiūlė du variantus. Aš juos atmečiau, nes jie mažai kuo skiriasi nuo šios [konstitucijos]. Dirbama prie trečio varianto. Ateikit, sėskitės – ir dirbkime prie konstitucijos. Teikiame referendumui, priimam konstituciją – ir aš jums savo įgaliojimus pagal konstituciją perduosiu. Tačiau ne spaudimu ir ne per gatves“, – kalbėjo jis.

Nuo rugpjūčio 9-ąją įvykusių prezidento rinkimų, kuriuos valstybės vadovo pareigas nuo 1994 metų einantis A. Lukašenka, kaip rodo oficialiai paskelbti rezultatai, laimėjo didele persvara prieš kitus kandidatus, Baltarusiją krečia didžiuliai opozicijos šalininkų, laikančių šiuos rinkimus suklastotais, protestai.

A. Lukašenka taip pat pareiškė nemanantis, kad jo valdžia šalyje „krito“.

„Jie [opozicija] apnuodijo žmones per socialinius tinklus. Ir kai kuriems susidarė nuomonė: viskas – valdžios nėra, valdžia krito. Valdžia niekada nekrinta. Jūs mane pažįstate“, – jis sakė MZKT darbininkams.

„Na, o mes su jais išsiaiškinsim. Tiesiog reikia pakentėti“, – pareiškė jis.

A. Lukašenka taip pat pareiškė suprantąs, kad jis „ne šventasis“. „Žinote mano griežtumą. Žinote, jog jeigu nebūtų griežtumo, nebūtų ir šalies. Tikrai žinote, kad jūsų vaikų nenuskriausiu ir šalies niekam neatiduosiu. Tai – svarbiausia“, – tikino jis.

„Aš – ne amžinas. Bet jeigu pražudysite pirmąjį prezidentą – pražudysite, kaip ir kaimyninėse šalyse, visa kita. Baltarusiai neturėtų to daryti“, – pareiškė autoritarinis lyderis.

Pastarieji A. Lukašenkos žodžiai nuskambėjo po to, kai Baltarusijos opozicijos kandidatė šalies prezidento rinkimuose Sviatlana Cichanouskaja, šiuo metu esanti Lietuvoje, įrašė naują kreipimąsi, kuriame pareiškė esanti pasirengusi tapti nacionaline lydere.

Ji pabrėžė, kad šalis išgyvena sudėtingą savo istorijos laikotarpį ir kad ji verkia kartu su visais, kai laidojami žuvę protestuotojai.

„Aš neturiu ir neturėjau iliuzijų dėl savo politinės karjeros. Aš nenorėjau būti politikė, bet likimas nusprendė taip, kad aš atsidūriau pačioje priešakinėje kovos su savavaliavimu ir neteisingumu linijoje. Likimas ir jūs, kurie manimi patikėjote, kurie suteikėte man jėgų. Dabar kiekvieną akimirką aš žaviuosi jūsų narsa, jūsų organizuotumu ir tuo, kokie jūs stiprūs ir šviesūs“, - sakė aktyvistė.

„Jūs atidavėte man savo balsus, aš tai labai vertinu, aš visiškai tiksliai žinau, kodėl jūs tai padarėte. Mes visi norime išsiveržti iš šio begalinio rato, kuriame atsidūrėme prieš 26 metus. Aš pasirengusi prisiimti atsakomybę ir tapti nacionaline lydere, kad šalis nusiramintų ir grįžtų prie normalaus ritmo“, - sakė S. Cichanouskaja kreipimesi, paskelbtame portale „YouTube“.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

to as manau

is kur rasai? su google verteju?

Anonimas

jau i pantalonus prikrove is baimes kad lovi atims, kazkas patare konstitucija pakeist,turbut pakeis i azerbaidzano,ten dinastijom valdzioj tupi ir skelbesi demokratine salim

Jau

POZDNO
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS