A. Lukašenka: Rusija taiko per dideles kainas naftos ir dujų eksportui į Baltarusiją | KaunoDiena.lt

A. LUKAŠENKA: RUSIJA TAIKO PER DIDELES KAINAS NAFTOS IR DUJŲ EKSPORTUI Į BALTARUSIJĄ

  • 5

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka penktadienį apkaltino kaimyninę Rusiją taikant per dideles kainas naftos ir dujų eksportui į Baltarusiją.

„Kalbant apie gamtines dujas... jie nesugebėjo mums pasiūlyti vienodų kainų. Kalbant apie naftą, jie nori, kad mes mokėtume didesnes kainas nei lenkai ir vokiečiai“, – A. Lukašenką cituoja valstybinė naujienų agentūra „BelTA“.

Tebevykstant nesutarimams dėl šių prekių kainų, Baltarusija neseniai priėmė sprendimą naftą pirkti iš Norvegijos. A. Lukašenka teigė, kad šiuo metu vyksta derybos su tiekėjais iš Jungtinių Valstijų, Saudo Arabijos ir Jungtinių Arabų Emyratų (JAE).

„Su jais palaikau puikius santykius. Jie pažadėjo tiekti tiek naftos, kiek mums reikės. Žinoma, už pasaulinę kainą“, – A. Lukašenka kalbėjo šalies rytuose įsikūrusio Šklovo miesto gamyklos darbuotojų susitikime.

„Neketiname pirkti naftos iš vienos monopolinės valstybės, – sakė jis, omenyje turėdamas Rusiją. – Tai nėra blefas“.

Nesutarimai dėl kainų pastarosiomis savaitėmis paaštrėjo po to, kai A. Lukašenka atmetė Rusijos reikalavimus stiprinti šalių integraciją, kur daug didesnė Rusija išlaikytų dominuojančią poziciją.

Baltarusija šiuo metu laukia JAV valstybės sekretoriaus Mike'o Pompeo vizito, numatomo vasario 1 dieną.

Šis vizitas taps pirmuoju tokio aukšto rango JAV diplomato vizitu nuo tada, kai daugiau nei prieš dešimtmetį pablogėjo JAV ir Baltarusijos santykiai.

Po 2006-aisiais vykusių Baltarusijos prezidento rinkimų JAV buvo pareiškusi įtarimus, kad A. Lukašenka dalyvavo „žmogaus teisių pažeidimuose, susijusiuose su politine priespauda“.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Nu ka

Nusilenke Amerikai?

dabar jis jau ne diktatorius

nuo dabar jis BY prezidentas, nes loja i Rusijos puse...

Anonimas

Pigiausia yra vezti is Amerikos ka yrode lietuviski DOLBAJOBAI. O Lukasenkai jau atejo Alshaimeris.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS