M. Abbasas: „Hamas“ politika ir veiksmai neatstovauja palestiniečiams | KaunoDiena.lt

M. ABBASAS: „HAMAS“ POLITIKA IR VEIKSMAI NEATSTOVAUJA PALESTINIEČIAMS

  • 0

Palestiniečių prezidentas Mahmudas Abbasas (Mahmudas Abasas) sekmadienį pareiškė, kad „Hamas“ politika ir veiksmai „neatstovauja Palestinos žmonėms“, pranešė naujienų agentūra „Wafa“.

Per derybas su Venesuelos prezidentu Nicolu Maduro (Nikolu Maduro) jis pridūrė, kad Palestinos išsivadavimo organizacija (PIO) yra vienintelė teisėta palestiniečių tautos atstovė.

Pasak Venesuelos užsienio reikalų ministerijos pareiškimo, N. Maduro ir M. Abbasas aptarė siaubingą padėtį Gazos Ruože „po beatodairiškų Izraelio atakų“.

N. Maduro dar kartą patvirtino, kad „Venesuela besąlygiškai remia palestiniečių reikalą ir savivaldą“, ir pasiūlė jiems 30 tonų humanitarinės pagalbos, kuri bus išsiųsta artimiausiomis dienomis, teigiama pareiškime.

Jame priduriama, kad abu lyderiai susitarė „reikalauti nedelsiant nutraukti ugnį ir sukurti humanitarinės pagalbos koridorių“, taip pat grąžinti tarptautinį teisėtumą.

Gazos Ruožo palestiniečių islamistų grupuotė „Hamas“ spalio 7 dieną netikėtai užpuolė Izraelį, įsiverždama į jo teritoriją ir vykdydama raketų atakas. Izraelis surengė atsakomuosius smūgius Gazos Ruožui. Izraelyje žuvo daugiau nei 1,4 tūkst. žmonių, įskaitant civilius.

Izraelio smūgiai į „Hamas“ taikinius Gazos Ruože pareikalavo mažiausiai 2 670 žmonių gyvybių, daugiausiai paprastų palestiniečių.

Prieš numatomą sausumos puolimą Izraelio kariuomenė Gazos Ruožo šiaurėje gyvenantiems žmonėms – beveik pusei iš 2,4 mln. gyventojų – liepė vykti į pietus, kur saugiau.

Pagalbos grupės įspėjo apie humanitarinę katastrofą Gazos Ruože, kur apie milijonas žmonių yra priversti palikti namus, o palestiniečiai skundžiasi, kad trūksta vandens.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS