M. Pence'as kritikuojamas, kad per vizitą Airijoje apsistojo D. Trumpo viešbutyje | KaunoDiena.lt

M. PENCE'AS KRITIKUOJAMAS, KAD PER VIZITĄ AIRIJOJE APSISTOJO D. TRUMPO VIEŠBUTYJE

  • 1

Airijoje viešintis JAV viceprezidentas Mike'as Pence'as (Maikas Pensas) antradienį nusprendė apsistoti prezidentui Donaldui Trumpui (Donaldui Trampui) priklausančiame golfo kurorte ir savo veiksmais išprovokavo naują kontroversiją dėl Baltųjų rūmų vadovo šeimos verslui išleidžiamų mokesčių mokėtojų pinigų.

Golfo klubas „Trump International Golf Links & Hotel“ yra įsikūręs Airijos vakarinėje pakrantėje esančiame Dunbege, maždaug už 300 km nuo Dublino, kur vyksta M. Pence'o oficialūs renginiai.

Paklaustas, ar D. Trumpas paprašė M. Pence'o ten pasilikti, viceprezidento personalo vadovas Marcas Shortas (Markas Šortas) atsakė, kad tai nebuvo „panašu į įsakymą“.

„Manau, kad tai buvo pasiūlymas“, – pažymėjo M. Shortas.

Anot jo, M. Pence'as planavo apsilankyti Dunbege, nes iš ten kilusi jo šeima, todėl D. Trumpas pasiūlė kolegai: „Tuomet tau reikėtų apsistoti mano valdose“.

Be to, pridūrė M. Shortas, JAV Slaptoji tarnyba saugoja šį objektą, „todėl (pareigūnai) išmano realijas ir logistiką tame komplekse“.

Tuo metu Atstovų Rūmų narys iš Kalifornijos Ted Lieu (Tedas Lju) griežtai sukritikavo M. Pence'o sprendimą.

„Ei, (viceprezidente): davėte priesaiką Konstitucijai, o ne Donaldui Trumpui. Mokesčių mokėtojų pinigų nukreipimas prezidentui viešint jo kurorte yra tikrų tikriausia korupcija“, – parašė jis socialiniame tinkle „Twitter“.

Paties prezidento, jo aplinkos ir užsienio valdininkų apsilankymas D. Trumpo nekilnojamojo turto objektuose neretai tampa kritikos objektu.

Kritikai dažnai atkreipia dėmesį į JAV Konstitucijos nuostatą, draudžiančią JAV pareigūnams imti užsienio vyriausybių lėšas.

Kaip neseniai pareiškė D. Trumpas, jis norėtų, kad kitas Didžiojo septyneto (G-7) viršūnių susitikimas, numatytas kitąmet Jungtinėse Valstijose, vyktų jam priklausančiame Doralo golfo kurorte, esančiame netoli Majamio.

„Neradome nieko, kas galėtų bent iš dalies prilygti jam“, – sakė jis žurnalistams rugpjūtį Prancūzijoje vykusio G-7 forumo kuluaruose.

Baltųjų rūmų šeimininkui išsakius tokius komentarus, JAV Atstovų Rūmus kontroliuojantys demokratai pagrasino atlikti tyrimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Ne politikas

Dziaukites, kad neapsistojo V. Putino viesbutyje!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS