M. Pompeo: JAV nedangsto J. Khashoggi nužudymo | KaunoDiena.lt

M. POMPEO: JAV NEDANGSTO J. KHASHOGGI NUŽUDYMO

  • 1

JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo (Maikas Pompėjas) pirmadienį neigė, kad Vašingtonas dangsto Saudo Arabijos žurnalisto Jamalo Khashoggi (Džamalo Chašogdžio) nužudymą, ir pažadėjo tolesnius veiksmus.

„Amerika nedangsto žmogžudystės“, – reporteriams Budapešte sakė M. Pompeo.

Komentarai pasirodė po to, kai JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) nepaisė Kongreso nustatyto termino apibrėžti, kas įsakė nužudyti J. Khashoggi, pasirodžius naujiems pranešimams, kad Saudo Arabijos sosto įpėdinis princas Mohammedas bin Salmanas (Mohamedas bin Salmanas) kalbėjo apie šio žurnalisto persekiojimą „su kulka“.

Pasak M. Pompeo, D. Trumpo administracija „stropiai dirba“ dėl šio tyrimo.

„Prezidentas kalbėjo labai aiškiai – nebūtų galėjęs aiškiau – kad gaudami papildomos informacijos toliau laikysime visus kaltininkus atsakingais“, – sakė jis.

J. Khashoggi, kuris gyveno Jungtinėse Valstijose ir rašydavo JAV laikraščiui „The Washington Post“, spalio 2 dieną Saudo Arabijos konsulate Stambule nužudė Rijado agentai. Į savo šalies konsulatą žurnalistas buvo nuėjęs atsiimti santuokai su sužadėtine turke reikalingų dokumentų.

D. Trumpas nieko nekalbėjo apie Kongreso terminą, o Kongreso patarėjai sakė, kad M. Pompeo atsiuntė jiems laišką, kuriame bendrais bruožais aprašė veiksmus dėl šios žmogžudystės.

Administracija atšaukė vizas beveik 20 Saudo Arabijos pareigūnų ir įšaldė 17 kitų pareigūnų turtą.

Tačiau D. Trumpas yra atvirai sakęs, jog jam nerūpi, ar princas Mohammedas yra atsakingas už žurnalisto nužudymą, nes Saudo Arabija perka ginklus iš Jungtinių Valstijų ir laikosi tokios pačios griežtos pozicijos dėl Irano.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Tai jau taip :)))) Uha haha :)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS