M. Pompeo: JAV nestovės sudėjusios rankas dėl Rusijos vaidmens Venesueloje | KaunoDiena.lt

M. POMPEO: JAV NESTOVĖS SUDĖJUSIOS RANKAS DĖL RUSIJOS VAIDMENS VENESUELOJE

  • 3

JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo (Maikas Pompėjas) pirmadienį apkaltino Rusiją kurstant įtampą Venesueloje savo karinių pajėgų dislokavimu ir perspėjo, kad Vašingtonas „nestovės sudėjęs rankas“ dėl šio Maskvos vaidmens.

Kalbėdamasis telefonu su Rusijos užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu, M. Pompeo pareiškė, kad „Jungtinės Valstijos ir regiono šalys nestovės sudėjusios rankas Rusijai aštrinant įtampą Venesueloje“, teigiama Valstybės departamento pranešime.

JAV valstybės sekretorius pasmerkė Rusijos pajėgų stiprinimą kaip politinę krizę toje Pietų Amerikos valstybėje ilginantį veiksnį.

„Tebesitęsiantis Rusijos karių įtraukimas siekiant paremti neteisėtą Nicolas Maduro (Nikolo Maduro) režimą Venesueloje gali prailginti Venesuelos žmonių, daugiausia palaikančių laikinąjį prezidentą Juaną Guaido (Chuaną Gvaidą), kančias“, – pareiškė M. Pompeo.

J. Guaido palaiko Jungtinės Valstijos ir dauguma Lotynų Amerikos bei Europos šalių, tačiau Rusija ir Kinija išreiškė politinę ir ekonominę paramą N. Maduro.

M. Pompeo paragino Rusiją „nutraukti savo nekonstruktyvų elgesį“ ir pradėti remti J. Guaido.

35 metų J. Guaido, Nacionalinio Susirinkimo lyderis, sausį pasiskelbė laikinuoju Venesuelos prezidentu, opozicijos kontroliuojamam parlamentui padarius išvadą, kad prezidento N. Maduro perrinkimas buvo suklastotas.

Apie 50 šalių yra pripažinusios J. Guaido teisėtu laikinuoju prezidentu.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

o

kiek sis jav valdininkas laikys uzdara N.Venskiene?... nebent kad tai ir yra sutarta su homsionistais kur visa /tiesa/ kiseneje,,,,,

Anonimas

Aišku, kad nestovės, nes reikės pasikeisti pridarytas kelnes, o tam reikalui reikia bent jau atsisėsti...

...

Ar ne per daug tos JAV sau leidžia?.. :s

SUSIJUSIOS NAUJIENOS