M. Pompeo: kai kuriais klausimais Vašingtono ir Maskvos nuomonės niekuomet nesutaps | KaunoDiena.lt

M. POMPEO: KAI KURIAIS KLAUSIMAIS VAŠINGTONO IR MASKVOS NUOMONĖS NIEKUOMET NESUTAPS

  • 5

JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo (Maikas Pompėjas) ketvirtadienį pareiškė, kad Vašingtonas ir Maskva ir toliau bendradarbiauja kai kuriais klausimais, tačiau visų ginčų abiem šalims išspręsti veikiausiai niekuomet nepavyks.

„Žiūrėkite, yra vietų, kur mūsų nuomonės niekuomet nesutaps. Paprasčiausiai mūsų požiūriai skiriasi. Jie neturi demokratijos. Mūsų vyriausybės pernelyg skirtingos“, – pareiškė jis interviu kanalui „Fox News“.

Vis dėlto M. Pompeo sakė, kad jo susitikimas su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu praėjusią savaitę Sočyje buvo konstruktyvus.

„Manau, surengėme konstruktyvų susitikimą... Mane (JAV) prezidentas (Donaldas) Trumpas (Donaldas Trampas) ten nusiuntė su misija surasti vietų, kur galėtume rasti sąlyčio taškų; jų nedaug, bet yra. Dirbau su savo kolegomis kovos su terorizmu srityje. Manau, išgelbėjome tiek amerikiečių, tiek rusų gyvybių“, – tvirtino JAV valstybės departamento vadovas.

M. Pompeo teigimu, ir JAV, ir Rusija yra suinteresuotos kovoti su teroristinėmis grėsmėmis Afganistane bei Sirijoje.

„Tačiau aš labai aiškiai pareiškiau apie Amerikos interesus, o prezidentas Trumpas yra ištikimas šių Amerikos interesų gynimui nuo rusų“, – pridūrė JAV diplomatijos vadovas.

Paklaustas, ar, jo manymu, Rusija pakeitė savo elgesį Venesueloje, M. Pompeo atsakė: „Pažiūrėsime, laikas parodys.“

Gairės: Rusija, JAV, Mike Pompeo
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

tai JAV pareigūnus matau tik vienaip, kur tik jie nuvažiuoja, ten jie nori to, ką ta šalis turi gero, o rusai, tai turi begalę visko, reiškia jie ir priešai numeris pirmas

Anonimas

Kaip gali rusų interesai sutapti su teroristinės šalies JAV interesais ?

taip

geras kom tik pridursiu kad visi arogantiski monarchai baige nepavydetinai nes juos prie to privede masonai tai irgi marionetes liuminatu rankose kaip ir turtai tai siu laiku inkvizicija.......
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS