Madrido merė: kodėl žmonės naudojasi prostitutėmis? | KaunoDiena.lt

MADRIDO MERĖ: KODĖL ŽMONĖS NAUDOJASI PROSTITUTĖMIS?

  • 0

Šiurpą keliantys pranešimai apie į prostituciją ir šiuolaikinę vergiją patekusias merginas skaitomi antradienį Vatikane dviejų dienų konferencijoje, į kurią susirinko merai iš įvairių pasaulio kraštų, kad paliudytų, jog stengiasi kovoti su priverstiniu darbu ir klimato kaita.

Madrido miesto kairiųjų pažiūrų vadovė Manuela Carmena (Manuela Karmena) antradienį pareiškė, kad visuomenei reikia paklausti savęs pačios, kodėl žmonės naudojasi prostitutėmis.

Pasak jos, moksleiviai mokyklose turėtų dalyvauti debatuose – „kodėl einama pas prostitutes, kodėl pripažįstama prostitucija, ir t.t.; tai būtina daryti“.

M.Carmena sako, jeigu pasaulis nori išvengti „baisaus lytinės vergijos nusikaltimo“, visuomenė turi pažvelgti į jo priežastis. Anot jos, visuomenė nėra pakankamai išsilavinusi seksualumo srityje.

71-erių buvusi teisėja M.Carmena Madrido mere išrinkta gegužę, kai buvo nutraukta net 24 metus Ispanijos sostinės administraciją kontroliavusios konservatyviosios Liaudies partijos įtaka.

M.Carmeną kandidate į mero postą iškėlė kairiųjų grupės.

Prieš Madrido merės pasisakymą apie prostituciją Vatikano konferencijoje, surengtoje popiežiaus Pranciškaus, kalbėjo dvi meksikietės, šių dienų vergijos aukos.

Viena jų, penkerius metus grandine pririšta Ana Laura Peres Jaimes (Ana Laura Peres Chaimes) parodė merams nuotraukas, kuriose matyti jos kūne 600 randų, paliktų kai ji mokėsi tarnaitės pareigų. Ji buvo verčiama lyginti skalbinius kiaurą dieną be maisto, vandens, draudžiant eiti į tualetą; pasak jos, šlapintis ji turėjusi į plastmasinį maišelį. „Mes juk žmonės“, – pridūrė ji.

„Tiesiog neįtikėtina, kad tai vis dar egzistuoja, kad mes tebesame akli“, – sakė ji apie šiuolaikinę vergiją.

Antroji, Karla Jacinto (Karla Chasinto), 22-ejų moteris, turinti du vaikus, pasakojo, kaip ji buvo per prievartą įtraukta į prostituciją, kai jai buvo 12 metų; jai tekdavo per parą aptarnauti daugiau kaip 30 vyrų; toks košmaras tęsėsi ketverius metus, kol ji buvo išgelbėta. Per visą savo vergiją ji aptarnavo daugiau kaip 42 tūkst. klientų

„Aš nemaniau, kad esu ko nors verta. Maniau, kad esu daiktas, kuris panaudojamas ir išmetamas“, – sakė ji pritilusiai auditorijai. K.Jacinto dabar dalyvauja kampanijoje prekybos žmonėmis aukų naudai.

Apie 60 merų iš Jungtinių Amerikos Valstijų, Europos ir Pietų Amerikos aptarė ir klimato kaitos, pasaulinio atšilimo problemas, kurios kartu su šiuolaikine vergija yra Pranciškaus aktyvios veiklos dienotvarkėje, kai iki JT konferencijos klimato klausimu liko keturi mėnesiai.

„Paryžiaus konferencija jau už kelių mėnesių, – kalbėjo Niujorko meras Billas de Blasio (Bilas de Blaskijus). – Mums reikia žiūrėti į tai kaip į sprinto finišo liniją ir imtis veiksmų konkrečioje vietoje per artimiausius mėnesius ir kuo labiau padidinti galimybę, kad mūsų vyriausybės veiks drąsiai“.

„Popiežius mus pakvietė ne patvirtinti kokia yra būklė, o padaryti tam galą“, – sakė jis ir pažadėjo, kad jo administracija stengsis iki 2030 metų sumažinti anglies išmetalų kiekį 40 procentų.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS