Makedonijos parlamentas prieš rinkimus nubalsavo už savo paleidimą | KaunoDiena.lt

MAKEDONIJOS PARLAMENTAS PRIEŠ RINKIMUS NUBALSAVO UŽ SAVO PALEIDIMĄ

  • 0

Makedonijos įstatymų leidėjai pirmadienį nubalsavo už tai, kad ateinantį mėnesį parlamentas būtų paleistas prieš balandžio pabaigoje įvyksiančius pirmalaikius rinkimus.

Pirmalaikiai rinkimai numatyti tarpininkaujant Europos Sąjungai pasiektame susitarime dėl politinės krizės šalyje sureguliavimo, tačiau pagrindinės opozicinės politinės partijos grasina juos boikotuoti.

Šios Balkanų valstybės parlamentas nubalsavo už tai, kad vasario 24 dieną būtų paleistas, kai sausio 15 dieną atsistatydino vyriausybės vadovas Nikola Grujevskis. Susitarime buvo numatyta, kad premjeras turi atsistatydinti likus ne mažiau kaip šimtui dienų iki pirmalaikių rinkimų.

Pernai liepą tarp vyriausybės ir opozicijos sudarytu susitarimu siekta nutraukti ne vieną mėnesį trukusius politinius neramumus maždaug 2,1 mln. gyventojų turinčioje Makedonijoje.

Tačiau didžiausia opozicinė partija - Makedonijos socialdemokratų sąjunga (SDSM) - leido suprasti, jog boikotuos balandžio 24-ąją numatytus rinkimus, tvirtindama, jog dar neįvykdytos sąlygos dėl pirmalaikių rinkimų.

„SDSM ir jos koalicijos partnerės nedalyvaus balandžio 24-osios balsavime“, - rašoma pirmadienį vėlai vakare išplatiname partijos pareiškime.

Kiek anksčiau partijos atstovas Goranas Sugareskis parlamente sakė, kad „SDSM nesutinka su rinkimais be laisvos žiniasklaidos ir švaraus rinkėjų sąrašo“.

Parlamentas taip pat patvirtino laikinąją vyriausybę, vadovaujamą premjero Emilio Dimitrijevo iš N.Grujevskio konservatyvios partijos VMRO-DPMNE, kurios pagrindinė užduotis bus pasirengti rinkimams.

23 deputatus turinčiame parlamente 72 įstatymų leidėjai išreiškė paramą naujajam kabinetui, kuriame, kaip buvo sutarta anksčiau, du ministrų postai skirti SDSM atstovams.

Tačiau opozicijai atstovaujančių ministrų pirmadienį nebuvo parlamente, todėl kol kas neaišku, ar jie dalyvaus vyriausybės darbe.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS