Мaskva ir Minskas ieško atsako į galimą JAV karinės bazės dislokavimą Lenkijoje | KaunoDiena.lt

МASKVA IR MINSKAS IEŠKO ATSAKO Į GALIMĄ JAV KARINĖS BAZĖS DISLOKAVIMĄ LENKIJOJE

  • 3

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka trečiadienį pareiškė, kad Minskas ir Maskva ieško tinkamo ir nebrangaus atsako į nuolatinės JAV karių bazės dislokavimą Lenkijoje.

„Žinoma, mums tai kelia nerimą. Jeigu, tarkime, Lenkijoje jie pareikš, kad yra pasirengę išleisti milijonus dolerių, kad ten būtų dislokuotas (...) kažkoks Trumpo fortas, žinoma, mes ne idiotai ir, žinoma, į tai reaguojame“, – pareiškė A. Lukešenka, turėdamas omenyje planus dėl JAV nuolatinės bazės Lenkijoje, kurią siūloma prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) garbei pavadinti „Trumpo fortu“ (Fort Trump).

„Suprantama, su savo pagrindine sąjungininke (Rusija) svarstome, kaip mums į visa tai atsakyti ir kaip rasti atitinkamą atsaką minimaliomis išlaidomis“, – pridūrė Baltarusijos lyderis, dalyvaudamas Miuncheno saugumo konferencijos pagrindinės grupės diskusijose Minske.

Pasak jo, imantis atsakomųjų priemonių Baltarusija ir Rusija nenorėtų išlaidauti.

„Tiesiog nesinorėtų, nes turime kur leisti pinigus“, – pridūrė jis.

A. Lukašenka pabrėžė, kad „kurstydami tuščias kalbas žiniasklaidoje ir mosuodami branduolinėmis kovinėmis galvutėmis jie (tarptautiniai žaidėjai) net negalvoja apie savo šalių saugumą“.

Vakarų santykiai su Maskva smarkiai pašlijo dėl Rusijos 2014 metais įvykdytos Krymo aneksijos. Jų ryšius taip pat temdo Maskvos vaidmuo Sirijos konflikte ir šių metų kovą Didžiojoje Britanijoje, kaip manoma, Rusijos specialiųjų tarnybų surengtas mėginimas nunuodyti buvusį dvigubą agentą Sergejų Skripalį nervus paralyžiuojančia medžiaga.

Įtampa tarp Maskvos ir Vašingtono dar labiau paaštrėjo anksčiau šį mėnesį D. Trumpui paskelbus, kad jis planuoja pasitraukti iš Šaltojo karo laikų sutarties dėl branduolinės ginkluotės reguliavimo. Rusija perspėjo, kad tos žingsnis gali sužlugdyti pasaulio saugumo sistemą.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Zelemunčikas

Lietuva,savo pusbroliui Aleksandrui galėtų padėti apsspręst ir dislokuoti netoli Astravo savo haubicas bei jas pavadinti Merkel fortu.

Bingo

Ot kur lohų banda nori veltui apsisaugoti nuo kažkokiu amerikonų o patys ubagėliai ir dar šakojasi....prieš audra

hara

Batka, buk ramus, niekas ant jusu nepuls...Cia nuo tavo "draugelio" zmones ginasi...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS