Maskva išplėtė sankcijas britų pareigūnams | KaunoDiena.lt

MASKVA IŠPLĖTĖ SANKCIJAS BRITŲ PAREIGŪNAMS

Maskva trečiadienį išplėtė sąrašą Jungtinės Karalystės (JK) pareigūnų, kuriems draudžiama įvažiuoti į Rusiją, taip atsakant į britų sankcijas, įvestas dėl Rusijos opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno apnuodijimo.

Rusijos Užsienio reikalų ministerija (URM) pranešime teigė, kad dėl „nekonstruktyvių ir nedraugiškų“ JK apribojimų nuspręsta „padidinti britų piliečių, kuriems draudžiama atvykti į mūsų šalį, skaičių“.

Spalį JK vyriausybė paskelbė seksianti ES pavyzdžiu ir įvesianti sankcijas Rusijos pareigūnams dėl išpuolio prieš A. Navalną nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“.

JK uždraudė į šalį atvykti šešiems Rusijos pareigūnams, įskaitant Federalinės saugumo tarnybos (FSB) vadovą, ir įšaldė jų turtą JK.

Maskva anksčiau šį mėnesį įvedė sankcijas ES šalims, taip atsakydama į Bendrijos priemones.

ES sankcijos Rusijai įvestos ne tik dėl A. Navalno apnuodijimo, bet ir dėl destabilizuojančio Maskvos vaidmens Libijoje.

A. Navalnas buvo apnuodytas rugpjūtį, per kelionę į Sibirą. Netrukus po apnuodijimo jis buvo nuskraidintas gydyti į Vokietiją, o medicinos ekspertai iš kelių Vakarų šalių nustatė, kad jis buvo apnuodytas „Novičioku“.

Rusija antradienį įvedė panašias sankcijas Vokietijos pareigūnams, atsakydama į Berlyno sankcijas dėl įvykdytų kibernetinių atakų prieš Vokietijos parlamento kompiuterių tinklą 2015 m.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Good news.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS