Maskva: JAV ir Estijos karinės pratybos šalia Rusijos sienos yra pavojingos | KaunoDiena.lt

MASKVA: JAV IR ESTIJOS KARINĖS PRATYBOS ŠALIA RUSIJOS SIENOS YRA PAVOJINGOS

Maskva laiko antradienį Estijoje, arti Rusijos sienos prasidėjusias JAV karines pratybas naudojant salvinės raketų ugnies sistemas provokacinėmis ir pavojingomis.

„Manome, kad JAV ginkluotųjų pajėgų veiksmai Estijoje yra provokuojami ir itin pavojingi regiono stabilumui“, – rašoma Rusijos ambasados JAV pareiškime.

„Rusijos Federacija ne kartą siūlė Jungtinėms Valstijoms bei jų sąjungininkams apriboti mokymų veiklą ir atitraukti pratybų zonas nuo Rusijos ir NATO „kontaktinės linijos“, – priduriama dokumente.

„Kam tas demonstratyvus žvanginimas ginklais? Kokį signalą mums nori pasiųsti NATO narės? Kas iš tikrųjų didina įtampą Europoje? Ir visa tai vyksta paūmėjusios politinės padėties tame Europos žemyno rajone kontekste“, – pabrėžė rusų diplomatai.

Amerikiečių artileristai Estijoje pirmąkart surengs kovinio šaudymo ne savo nuolatinio bazavimosi vietoje Europoje.

Mokymai vyks iki rugsėjo 10 dienos. Juose dalyvaus apie 70 karių iš JAV lauko artilerijos pajėgų, taip pat Estijos pėstininkai.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kaip diktatorius taip ir durnas

Pratybos kur numatytos ten ir riangiamos,ko mižat į batą kaliningrade prie lt.sienos pratybos buvo,lietuva nemyžo į batą,arba batka nuo nsato gynėsi prie lt sienos.mums neidomu kur rengiat savo pasirodymus.

Anonimas

O jus rusiski pridurkai surenkit karines pratybas prie Amerikos krantu. Slykstu jau klausyti jusu dejavimu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS