Maskva pažadėjo atsakyti į naujas JAV sankcijas | KaunoDiena.lt

MASKVA PAŽADĖJO ATSAKYTI Į NAUJAS JAV SANKCIJAS

Rusija atsakys į naujas JAV sankcijas, trečiadienį pareiškė Užsienio reikalų ministerijos vadovas Sergejus Lavrovas.

„Mūsų tai [naujos JAV sankcijos] nestebina. JAV seniai vykdo priešišką politiką mūsų šalies atžvilgiu ir, žinoma, atsakymas bus ne tik veidrodinis ar asimetrinis, bet mes pasidarysime ir papildomų išvadų“, – sakė jis žurnalistams.

Pasak ministro, šios išvados „bus susijusios tik su Rusijos ir Amerikos santykių kompleksu“.

„Šie Vašingtono veiksmai atspindi, jau galima pasakyti, strateginę JAV liniją, [orientuotą] į tai, kad pabandytų maksimaliai susilpninti konkurentus pasaulio rinkose, kad įvestų nesąžiningos konkurencijos metodus, grubiai pažeisdamos Pasaulio prekybos organizacijos taisykles“, – sakė S.Lavrovas.

Pasak jo, „eilinis atviras tarptautinės teisės normų ignoravimas dar kartą patvirtina, kad JAV bandys prastumti savo taisykles, kurios bus primetamos visiems kitiems“.

„Ir galiausiai, kai mūsų Europos partneriai nuolat kalba apie būtinybę sukurti taisyklėmis pagrįstą pasaulio tvarką, jie turi suprasti, kokį žaidimą žaidžia“, – perspėjo ministras.

Jis sakė esąs įsitikinęs, kad „galų gale tai gali atsisukti prieš bet kurią šalį“.

„Todėl į visa tai atsižvelgsime ne tik konkrečiose situacijose, susijusiose su verslo kūrimu su JAV, kurios pasirodė esančios visiškai nepatikimas partneris, bet žiūrėsime ir į platesnį kontekstą“, – pabrėžė S. Lavrovas.

Pasak ministro, „įdomu, kad JAV taikomos priemonės suduoda smūgį ir amerikiečių verslininkams, kurie ir šiaip patiria nuostolių nuo tokio šios šalies politinių lyderių aktyvumo“.

„Neseni kontaktai Amerikos ir Rusijos verslo taryboje parodė, kad didžioji dauguma verslininkų yra nepatenkinti tokia padėtimi ir yra nuoširdžiai suinteresuoti, kad ši tendencija būtų sustabdyta, o mes sugrįžtume prie normalių pagrindų, abipusės naudos“, – sakė S. Lavrovas.

Gairės: JAV, Rusija, sankcijos
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Eto drugoe, vy nepoimiote

Kuo atsakys sitie kristjaninai? Uzdraus vakarietiskas prekes pardavinieti i rusija? Nafta ir dujas nustos pardavineti vakarams? Kokie buki tie rusai!

Anonimas

Veiksmas lygus atoveiksmiui .... fizika.

Idomiai BUS

Rusija Ukraina titanas Boeing:)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS