Maskvoje tūkstančiai žmonių reikalavo paleisti politinius kalinius | KaunoDiena.lt

MASKVOJE TŪKSTANČIAI ŽMONIŲ REIKALAVO PALEISTI POLITINIUS KALINIUS

  • 1

Tūkstančiai žmonių sekmadienį Maskvoje susirinko į valdžios sankcionuotą demonstraciją, reikalaudami paleisti pastaraisiais mėnesiais baudžiamojon atsakomybėn patrauktus opozicijos protestuotojus.

Policijos duomenimis, Sacahrovo aikštėje Maskvos centre susirinko 20 tūkst. žmonių – būtent tiek dalyvių ir buvo leista dalyvauti.

Savanoriškos organizacijos „Baltasis skaitiklis“ skaičiavimu, dalyvavo per 24 tūkst. žmonių. 

Demonstrantai skandavo „Paleiskite juos“ ir laikė plakatus, reikalaujančius nutraukti „represijas“ prieš opozicionierius.

Keli opozicijos protestuotojai, kuriems teisėsauga buvo pateikusi kaltinimus, tačiau  pastarosiomis savaitėmis juos paleido, padėkojo miniai už tai, kad spaudžia valdžią.

„Privalome ir toliau reikalauti gerbti mūsų teises, nes jie nepaliko mums kito pasirinkimo, kaip tik protestuoti gatvėse,“ – sakė Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno įkurto Kovos su korupcija fondo (FBK) teisininkė Liubovė Sobol.

Demonstracijos Maskvoje prasidėjo vasarą Rusijos valdžiai uždraudus L. Sobol ir kitiems opozicijos kandidatams dalyvauti Maskvos miesto dūmos rinkimuose.

Sostinės valdžiai pradėjus nuožmią susidorojimo su protestuotojais kampaniją, protestų dar padaugėjo – dalyvių skaičius pasiekė net 50 tūkst., imta kelti platesnių politinių reikalavimų. 

Policija vasarą sulaikė šimtus protestuotojų ir nors dauguma jų buvo greitai paleisti, kai kuriems buvo pateikti rimti kaltinimai.

Teisėsauga panaikino kaltinimus „masinėmis riaušėmis“ šešiems demonstruotojams, tačiau kai kurie vis dar kalėjime laukia teismo už tariamą smurtą prieš policiją, o penkiems asmenims paskirtos ilgos laisvės atėmimo bausmės.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Nuuuu

Autoreli buvo leista ne 20 tks:) O buvo leista daryti mitinga Sachorovo prospekte ten telpa iki 100k:) O dar +nemokamas koncertukas. Vel savo straipsniu bandot "užmauti peleda ant gaublio":©)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS