Maskvos kritikas ir žurnalistas nuteistas kalėti 8 metus dėl šmeižto | KaunoDiena.lt

MASKVOS KRITIKAS IR ŽURNALISTAS NUTEISTAS KALĖTI 8 METUS DĖL ŠMEIŽTO

  • 0

Maskvos teismas ketvirtadienį už akių nuteisė buvusį žiniasklaidos įmonės vadovą ir vyriausiąjį redaktorių Ilją Krasilščiką aštuonerių metų laisvės atėmimo bausme už Rusijos ginkluotųjų pajėgų, dalyvaujančių kare su Ukraina, šmeižtą.

Iš Rusijos išvykęs I. Krasilščikas yra buvęs Latvijoje registruoto naujienų rusų kalba portalo „Meduza“ direktorius ir Rusijos pramogų ir gyvenimo būdo žurnalo „Afiša“ vyriausiasis redaktorius. Jis taip pat yra buvęs siuntų pristatymo tarnybos „Yandex.Lavka“ vadovas.

Dabar I. Krasilščikas vadovauja projektui „Help Desk“ – žiniasklaidos platformai ir paslaugai, skirtai padėti nuo karo Ukrainoje nukentėjusiems žmonėms.

Kovą buvo išduotas jo arešto orderis dėl internete paskelbtos medžiagos apie Rusijos ginkluotųjų pajėgų vykdytus žiaurumus Bučoje. Karo pradžioje Rusijos pajėgos trumpam užėmė Bučą, esančią netoli Kyjivo, ir paliko šimtus brutaliai nužudytų civilių lavonų tiesiog gatvėse arba palaidojo juos masinėse kapavietėse.

I. Krasilščikas yra dar vienas Kremliaus kritikas, nuteistas už melagingos informacijos apie Rusijos ginkluotąsias pajėgas skleidimą.

Melagingos informacijos apie Rusijos kariuomenę skleidimas Rusijoje tapo kriminaliniu nusikaltimu, praėjus savaitei po invazijos pradžios 2022 metų vasarį. Pareigūnai šiuo įstatymu naudojasi, kad susidorotų su visais, kurie pasisako prieš karą arba nukrypsta nuo oficialaus jo naratyvo.

Byla prieš I. Krasilščiką buvo pradėta 2022 metų pavasarį, o tų pačių metų liepą jis buvo įtrauktas į ieškomų asmenų sąrašą.

Socialiniame tinkle „Facebook“ komentuodamas nuosprendį, I. Krasilščikas išreiškė palengvėjimą, kad teismo procesas baigėsi, ir teigė, kad nuosprendžio neskųs. „Cirkas baigėsi, ir velniop jį“, – rašė jis.

Gairės: Maskvos teismas, karas Ukrainoje, nuteistas už šmeižtą, Ilja Krasilščikas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS