Maskvos pasiuntinys JT: kad nugalėtų Rusiją, Vakarai pasirengę „įstumti pasaulį į bedugnę“ | KaunoDiena.lt

MASKVOS PASIUNTINYS JT: KAD NUGALĖTŲ RUSIJĄ, VAKARAI PASIRENGĘ „ĮSTUMTI PASAULĮ Į BEDUGNĘ“

Maskvos ambasadorius prie Jungtinių Tautų trečiadienį apkaltino Vakarus, jog jie pasirengę paaukoti Ukrainą ir besivystantį pasaulį, kad įveiktų Rusiją.

Vasilijus Nebenzia specialiame JT Generalinės Asamblėjos posėdyje sakė, kad Vašingtonas ir jo sąjungininkai Europoje ignoruoja neonacizmą Ukrainoje, kad pasinaudotų šia šalimi Rusijai sutriuškinti ir išlaikyti pasaulinę galią.

„Trokšdami bet kokiu būdu nugalėti Rusiją, jie negali paaukoti tik Ukrainos, jie pasirengę visą pasaulį įstumti į karo bedugnę“, – likus dviem dienoms iki pirmųjų Rusijos invazijos metinių teigė jis.

Pasak V. Nebenzios, „jie konkuruoja tarpusavyje dėl mano šaliai įvestų sankcijų skaičiaus, nors iš tikrųjų šios sankcijos labiausiai paliečia besivystančias šalis“.

„Juk galiausiai ant kortos pastatyta Jungtinių Valstijų ir jų sąjungininkių hegemonijos išsaugojimas, – pridūrė Rusijos atstovas. – Jie nenori, kad kas nors pasiektų planetos valdymo lygį. Jie mano, kad tai jų teritorija.“

V. Nebenzia kalbėjo pradėdamas debatus dėl naujos rezoliucijos, kurią remia Ukraina ir jos sąjungininkės, raginančios Rusiją nedelsiant ir besąlygiškai išvesti savo karius iš šalies. Jos taip pat ragina sudaryti ilgalaikį ir teisingą taikos susitarimą dėl metus trunkančio karo.

Gairės: Vasilijus Nebenzia, Vakarai, Rusija, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS