A. Merkel: prekybos susitarimas su JAV – egzistencinės svarbos klausimas | KaunoDiena.lt

A. MERKEL: PREKYBOS SUSITARIMAS SU JAV – EGZISTENCINĖS SVARBOS KLAUSIMAS

ES prekybos susitarimas su JAV yra gyvybiškai svarbus, teigia Vokietijos kanclerė Angela Merkel, pabrėždama, kad bandys pasiekti sutarimą, nepaisant Prancūzijos nepasitenkinimo.

„Turime mandatą prekybos deryboms su Jungtinėmis Valstijomis, manau, kad tai yra egzistencinės svarbos klausimas“, – Vokietijos pramonės asociacijos (BDI) organizuotoje konferencijoje kalbėjo A. Merkel.

Pasak kanclerės, apmaudu, kad Prancūzija prieštarauja deryboms su JAV, tačiau ji esą bandys „įtikinti žmones“.

„Gaila, kad Prancūzija balsavo prieš šį mandatą, regis, turime darbo įtikinant žmones“, – sakė A. Merkel. Ji tikino siekianti derybų keliu rasti apgalvotus sprendimus, kurie leistų išvengti sudėtingo pasaulio ekonomikos laikotarpio.

A. Merkel taip pat pažymėjo, kad verslo apmokestinimas pasikeitė Vokietijos nenaudai, o jo vadovaujama koalicija stengsis imtis priemonių situaciją pagerinti.

„Žinome, kad verslo apmokestinimo srityje pastaraisiais metais dalykai pasikeitė Vokietijos nenaudai. Konkurenciniai santykiai pastaruoju metu smarkiai pasikeitė. Taigi, didžiojoje koalicijoje bandysime šioje srityje ką nors pasiekti“, – teigė A. Merkel.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

...

Ir kodėl ta Merkel daro viską kas Europai kenkia?..

iseina

britai nusimuilina frankai eina savo keliu o doiciai jau lipdosi prie jav tai ko galima tiketis is to skylancio eurosojuzo jei ne turgaus bobu suvaziavimo ir panikos kuri ir vykdoma vienasaliskai ir tai buvo aisku is anksto nes politika leme teritorijos o siandien jos 2 plane nes viskas virsta aukstyn kojom o ant galvos ilgai neisilaikysi.....

nekliedek vokiska mociute nesamoniu

prekybos sutarties su jankynu susitarimo ATSISAKYMAS yra gyvybiskai svarbus ES , o ne susitarimas ..... perkant GMO-CMO produkcija , ar perperkant uz didesne kaina is JAV ,Kinijoj pagamintas prekes.....o ne tiesiai is Kinijos uz trigubai mazesne kaina....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS