A. Merkel: „Twitter“ sprendimas blokuoti D. Trumpo paskyrą yra problematiškas | KaunoDiena.lt

A. MERKEL: „TWITTER“ SPRENDIMAS BLOKUOTI D. TRUMPO PASKYRĄ YRA PROBLEMATIŠKAS

Vokietijos kanclerė Angela Merkel teigė mananti, kad socialinių tinklų sprendimas visam laikui blokuoti Donaldo Trumpo paskyras yra problematiškas, nes nuomonės laisvės neturėtų riboti tokių technologijų įmonių vadovai, pirmadienį teigė A. Merkel atstovas.

„Pamatinė teisė į nuomonės laisvę yra kritinės svarbos pamatinė teisė, ši teisė gali būti apribota, tačiau tik įstatymu, įstatymų leidėjų apibrėžtoje sistemoje, o ne socialinių tinklų platformų vadovų sprendimu“, – teigė kanclerės atstovas Steffenas Seibertas.

„Atsižvelgdama į tai kanclerė mano, kad JAV prezidento paskyrų blokavimas visam laikui yra problematiškas“, – teigiama atstovo pranešime.

Jis tvirtino, kad melas ar smurto kurstymas taip pat yra „labai problematiška“, tačiau valstybė turėtų sukurti teisinę reguliavimo sistemą, pagal kurią galima būtų kovoti su tokiomis problemomis.

Visišku pažiūrų reguliavimu, blokuojant paskyras, peržengiamos ribos, sakė S. Seibertas. Jis teigė vis dėlto palaikantis pastaraisiais mėnesiais socialinių tinklų vykdytą iniciatyvą žymėti melagingus teiginius.

Penktadienį „Twitter“ paskelbė visam laikui užblokuojantis D. Trumpo paskyrą dėl tolesnės smurto rizikos po jo rėmėjų įsiveržimo į Kapitolijaus pastatą.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Žydai siautėja. Amerikos jiems negana, jau nori valdyti visą pasaulį per soc. tinklus.

Anonimas

Arabai nori valdyti pasauli, negi neaisku. Siaubas.

manau

Tai aplamai beprecedentinis įvykis parodantis , jog JAV prezidentas iš tikrųjų yra nulis, absoliutus nulis realiai negalintis savarankiškai žengti nė žingsnio. Jį kontroliavo ištisus keturis prezidentavimo metus , jį persekiojo beveik visos JAV informacinės priemonės , o dabar , galų gale ėmė tiesiogiai cenzuruoti . Tai absoliuti JAV politinio rėžimo degradacija.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS