Ministras: kylantys nesutarimai dėl ES politikos gali lemti euro zonos išnykimą | KaunoDiena.lt

MINISTRAS: KYLANTYS NESUTARIMAI DĖL ES POLITIKOS GALI LEMTI EURO ZONOS IŠNYKIMĄ

  • 3

Vis iškylantys ES šalių nesutarimai dėl bendros ekonomikos euro zonos politikos nėra tvarūs ir gali pakenkti visam bendros valiutos projektui, mano Prancūzijos finansų ministras Bruno Le Maire'as.

„Euro zonai trūksta solidarumo. Augantys ekonominiai nesutarimai tarp valstybių narių ilguoju laikotarpiu nėra tvarūs, o tai gali lemti bendros valiutos projekto išnykimą. Šalys su didesniais biudžetais turi investuoti daugiau“, - Vašingtone vykstančiame Tarptautinio valiutos fondo (TVF) ir Pasaulio banko susitikime kalbėjo B. Le Maire'as.

Pasak B. Le Maire'o, šalys, kurios turi fiskalinės erdvės, kaip Vokietija, turėtų didinti viešojo sektoriaus išlaidas. Vašingtone panašiai kalbėjo ir TVF atstovai, taip pat raginę Vokietiją didinti viešąsias išlaidas.

„Vyriausybės turėtų investuoti į naujus projektus, inovacijas, kad euro zonos šalių bendradarbiavimas ir solidarumas sutvirtėtų. Pasaulio ekonomikos sulėtėjimas yra akivaizdus ir kelia nerimą, todėl šalys turi pasiruošti bendriems iššūkiams“, - sakė Prancūzijos finansų ministras.

Bendras ES atsakymas kylantiems iššūkiams, pasak B. Le Maire'o, galėtų būti „augimo paketas“, pagal kurį šalys, turinčios daugiau nepanaudotų lėšų, kaip Vokietija ir Nyderlandai, didintų išlaidas. Tuo metu kitos valstybės, kurių ekonomika stringa, kaip Prancūzija, imtųsi ekonomikos reformų. B. Le Maire'o teigimu, Paryžius yra pasiryžęs imtis visų priemonių, kokių tik reikės, kad pasiektų norimo rezultato.

„Puikiai suprantame, kad Prancūzijos ekonomika yra silpna. Tikiuosi, kad visos euro zonos valstybės narės turi tokios pat išminties. Jei ne, bendros ateities būti negali“, - pareiškė Prancūzijos finansų ministras B. Le Maire'as.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

...

visas euro mechanizmas pelkėje pastatytas, jis nuo pat sukūrimo pasmerktas ŽLUGT (na, kam stiprioms šalims kitas vis finansuot?). Taip kad - AR mes pasiruošę Litą susigrąžint? - tuo labiau kad jo įvedimas buvo ANTIKONSTITUCINIS aktas.

gimti kvapai

pirma nuversti visas lauko isvietes... tedaro liaudis i kelnes... arba vaziuoja i Vilniu ar London.

>

Manau,visos tapusios ES dalimi salys,privalo,nedelsiant, isivesti Eura,to nepadariusios,negautu ES,Euru ismoku.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS