Minskas iškilus pavojui Baltarusijos saugumui svarstytų galimybę išjungti internetą | KaunoDiena.lt

MINSKAS IŠKILUS PAVOJUI BALTARUSIJOS SAUGUMUI SVARSTYTŲ GALIMYBĘ IŠJUNGTI INTERNETĄ

Baltarusijos kandidatas į prezidentus Andrejus Dmitrijevas ketvirtadienį pareiškė, kad artėjant prezidento rinkimams valdžia neatmeta galimybės dėl potencialaus pavojaus nacionaliniam saugumui apriboti interneto veikimą šalyje.

„Paklausiau [Saugumo tarybos sekretoriaus Andrejaus Ravkovo] apie galimą interneto ribojimą. Man buvo atsakyta, kad jiems nusprendus, kad iš ten kyla tiesioginė grėsmė šalies saugumui, jie neatmestų [galimybės] išjungti internetą“, – žurnalistams sakė A. Dmitrijevas po Centrinės rinkimų komisijos (CRK) nepaprastojo posėdžio.

Išvakarėse valstybinė agentūra „BelTA“ pranešė, kad netoli Minsko buvo sulaikyti 32 „užsienio privačios karinės kompanijos „Wagner“ kovotojai“, o dar vienas asmuo buvo sulaikytas šalies pietuose.

Trečiadienio vakarą šią informaciją per skubų Saugumo tarybos posėdį patvirtino Valstybės saugumo komiteto (KGB) vadovas Valerijus Vakulčikas.

Anksti ketvirtadienį A. Ravkovas pareiškė, jog Minsko apylinkėse sulaikyti „Wagner“ dirbantys Rusijos piliečiai „duoda parodymus“ ir kad yra iškelta baudžiamoji byla dėl įtariamų pasiruošimų įvykdyti „teroro aktą“.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

To nuomonė

Žodžio laisvė (kartais įvardinama kaip saviraiškos laisvė) yra laisvė kalbėti arba kitokiais būdais skleisti informaciją (kaip kad savo įsitikinimus, pažiūras, mintis) be cenzūros.

nuomonė

Internetas privalo būti cenzūruojamas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS