Mįslingas incidentas Japonijoje: į krantą išplautos tonos žuvų | KaunoDiena.lt

MĮSLINGAS INCIDENTAS JAPONIJOJE: Į KRANTĄ IŠPLAUTOS TONOS ŽUVŲ

  • 7

Japonijos pareigūnai prisipažino, kad jiems sunku nustatyti, kodėl pastarosiomis dienomis tonos žuvų buvo išplautos į krantą, praneša „The Guardian“.

Anksčiau šį mėnesį prie Hakodatės žvejybos uosto buvo rasta apie 1,2 tūkst. tonų sardinių ir skumbrių.

Trečiadienį Nakiri mieste, Ramiojo vandenyno pakrantėje, esančiame už šimtų mylių nuo Hokaido, pareigūnai aptiko 30–40 tonų japoniškų žvynuotų sardinių, kurios buvo pastebėtos šioje vietovėje prieš porą dienų.

Vietiniai žvejai ėmė rinkti žuvis, baimindamiesi, kad joms irstant sumažės deguonies kiekis vandenyje.

„Aš niekada anksčiau nemačiau nieko panašaus“, – sakė 25 metus šioje vietovėje dirbęs žvejys.

Ekspertai spėja, kad migruojančios žuvys įstrigo po to, kai jas iki išsekimo persekiojo plėšriosios žuvys. Jie pridūrė, kad masinio mirtingumo atvejai taip pat gali įvykti, kai staiga nukrenta vandens temperatūra ir žuvys patiria šoką.

Tačiau tiksli priežastis nėra žinoma.

Krante išmestos žuvies nuotraukomis buvo plačiai dalijamasi socialinėje žiniasklaidoje. Kai kurias jų lydėjo ir Fukušimos sąmokslo teorijos.

„Vandens stebėjimo tyrimų rezultatuose nerasta jokių nukrypimų“, – nurodė žuvininkystės agentūra, turėdama omenyje vandenį, kuris iki šiol buvo išpumpuotas iš Fukušimos jėgainės.

Kai kurie vietiniai gyventojai ketino žuvis parduoti ar net valgyti, tačiau Hakodatės pareigūnai paragino vietinius gyventojus dėl jų pačių saugumo to nedaryti.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Gaila

vargšių žuvų, nukentėjo per žmonių erodų veiklą...

Mano manymu

tai jankiu imperijalistų ir teroristų darbo rezultatai

Taigi

pavasari pradejo pilti i vandenyna Fuksimos reaktoriu ausinimo vandeni! Atseit,"nepakenks". Kiek ten milijonu kubiniu metru jo turi!? O dar tik pusmetis,kaip pila!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS