Moldova kviečiasi Rusijos ambasadorių dėl rinkimų apylinkių Padniestrėje | KaunoDiena.lt

MOLDOVA KVIEČIASI RUSIJOS AMBASADORIŲ DĖL RINKIMŲ APYLINKIŲ PADNIESTRĖJE

  • 1

Moldova pirmadienį pareiškė, kad iškvies Rusijos ambasadorių, kad parodytų, jog „nepritaria sprendimui atidaryti balsavimo punktus“ separatistinėje Padniestrėje per Rusijos prezidento rinkimus.

Praėjusią savaitę Moldova sumenkino kalbas apie didėjančią įtampą po to, kai separatistinės Padniestrės prorusiški pareigūnai kreipėsi į Rusiją prašydami „apsaugos“.

Rusijos naujienų agentūros pranešė, kad kovo 17-ąją, pagrindinę balsavimo Rusijos prezidento rinkimuose dieną, Padniestrėje bus atidaryti šeši balsavimo punktai, o per ankstesnius Rusijos prezidento rinkimus 2018 metų jų buvo 24.

Vietos prorusiškos valdžios duomenimis, Padniestrėje gyvena 200 tūkst. Rusijos piliečių.

Moldovos užsienio reikalų ministerija pranešė, kad dėl šio klausimo iškvies ambasadorių.

„Susitikimo metu Rusijos diplomatas bus informuotas apie nepritarimą sprendimui atidaryti rinkimų apylinkes Moldovos Padniestrės regione“, – sakoma ministerijos pranešime socialiniame tinkle „Telegram“.

Moldova rinkimus leidžia rengti tik Rusijos ambasadoje Kišiniove.

Praėjusį mėnesį užsienio reikalų ministras Mihai Popsoi (Mihajus Popsojus) Moldovos televizijai TVR sakė, kad rengti rinkimus už diplomatinės misijos ribų yra draudžiama, o bet koks bandymas tai daryti būtų „labai kontrproduktyvus“.

Moldova – su Ukraina ir Rumunija besiribojanti kandidatė į Europos Sąjungą – dažnai kaltina Kremlių mėginant kurstyti įtampą Padniestrėje.

Kremlius šiame regione yra nuolat dislokavęs apie 1,5 tūkst. karių ir perspėjęs Ukrainą bei Moldovą nepulti jų.

Nuo penktadienio iki sekmadienio Rusijoje vyksta prezidento rinkimai, kurie, nepaisant neramumų, kuriuos sukėlė Rusijos plataus masto karas Ukrainoje, turėtų suteikti prezidentui Vladimirui Putinui dar vieną šešerių metų kadenciją.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Rinkėjas

Patys sąžiningiausi ir skaidriausi rinkimai vyks RUSIJOJE !!!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS