N. Pašinianas žada pasiūlyti Baku iškeisti savo sūnų į armėnus karo belaisvius | KaunoDiena.lt

N. PAŠINIANAS ŽADA PASIŪLYTI BAKU IŠKEISTI SAVO SŪNŲ Į ARMĖNUS KARO BELAISVIUS

Armėnijos premjero pareigas einantis Nikolas Pašinianas trečiadienį pareiškė oficialiai siūlysiantis Azerbaidžanui iškeisti savo sūnų į visus armėnų karius, paimtus į nelaisvę per pernai įsiplieskusias kautynes ginčijamame Kalnų Karabache.

„Nurodžiau kompetentingoms valdžios institucijoms perduoti Azerbaidžanui mano siūlymą dėl apsikeitimo belaisviais“, – sakė N. Pašinianas per rinkimų kampanijos mitingą Armėnijos šiaurės vakaruose.

Vyriausybės vadovas pabrėžė, kad jo sūnus Ašotas Pašinianas yra pasirengęs „turėdamas įkaito statusą nuvykti į Baku su sąlyga, kad bus sugrąžinti visi armėnų karo belaisviai“.

„Tačiau nemanykite, kad tai yra vienintelis būdas sugrąžinti kalinius. Šia kryptimi intensyviai dirbama“, – teigė N. Pašinianas.

Apie tokius mainus ankstesnę dieną pirmasis užsiminė eksprezidentas Seržas Sargsianas, vadovaujantis pirmalaikiuose parlamento rinkimuose dalyvausiančiai opozicinei Respublikonų partijai. Jis pareiškė, kad N. Pašinianas turėtų išsiųsti į Azerbaidžaną savo sūnų, kad būtų paleisti į nelaisvę paimti armėnai, užuot sakęs, kad jie turės dar keletą mėnesių pakentėti.

Pats Ašotas Pašinianas savo „Facebook“ puslapyje paskelbė esąs „pasirengęs nuvykti į Azerbaidžaną turėdamas įkaito ar bet kokį kitą statusą – su sąlyga, kad bus grąžinti karo belaisviai“.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kodel

Dar sėdi ne atsistatydino

Anonimas

Oho koks vertingas tas jo sūnus...net Stalinas savo sūnaus nekeitė į vokiečių maršalą Paulių, nebuvo vertas...o čia tiesiog pasaulinė vertybė.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS