N. Pelosi vis dar mato galimybę demokratams laimėti JAV Atstovų Rūmų kontrolę | KaunoDiena.lt

N. PELOSI VIS DAR MATO GALIMYBĘ DEMOKRATAMS LAIMĖTI JAV ATSTOVŲ RŪMŲ KONTROLĘ

JAV Atstovų Rūmų pirmininkė Nancy Pelosi (Nensi Pelouzi) sekmadienį pareiškė, kad po stulbinančios partijos pergalės Senate demokratai vis dar „turi galimybę laimėti“ ir Kongreso žemųjų rūmų kontrolę, nors respublikonai išlieka favoritais.

„Mes vis dar manome, kad turime galimybę laimėti“, – sakė ji CNN pokalbių laidoje „State of the Union“.

Kalbėdama apie Senato rezultatus, N. Pelosi pridūrė, kad „tai puiki priežastis švęsti“.

Respublikonai, patyrę nesėkmę po to, kai svarbiose lenktynėse dėl vietos Senate Nevadoje demokratė Catherine Cortez Masto (Ketrin Cortes Masto) iškovojo pergalę, išsaugodama demokratams rūmų kontrolę, vis dar turi lengvesnį kelią į pergalę Atstovų Rūmuose, kur dar neišspręstas maždaug 20 iš 435 mandatų klausimas.

Tačiau demokratų kandidatai sumažino atotrūkį, ir, jei respublikonai laimės, tai gerokai mažesniu skirtumu, nei buvo plačiai prognozuojama – galbūt vos vienu balsu.

„Kas prieš du mėnesius būtų pagalvojęs, kad ši „raudonoji banga“ pavirs mažyte srovele“, – su šypsena retoriškai klausė N. Pelosi.

CNN ir ABC vertinimais, respublikonai kol kas laimėjo 211 vietų iš 218, reikalingų daugumai gauti.

Manau, kad matote kelią į ateitį, kuri yra daug šviesesnė, nei buvo prognozuota.

„Dar trūksta tiek daug balsų, – sakė N. Pelosi. – Manau, kad matote kelią į ateitį, kuri yra daug šviesesnė, nei buvo prognozuota.“

Atstovų Rūmų kontrolė turėtų didžiulę įtaką politiniam procesui ir esminėms teisėkūros perspektyvoms per ateinančius dvejus Joe Bideno (Džo Baideno) prezidentavimo metus.

Respublikonai pergalės atveju ketina atlikti daugybę tyrimų, susijusių su J. Bideno administracija, įskaitant prezidento sūnaus Hunterio Bideno (Hanterio Baideno) verslo sandorius, COVID-19 pandemijos valdymą ir chaotišką JAV pasitraukimą iš Afganistano.

82 metų N. Pelosi, pirmoji moteris, ėjusi Kongreso žemųjų rūmų pirmininkės pareigas, CNN televizijos laidoje buvo paklausta, ar ji sieks likti šiame poste, jei demokratai laimės Atstovų Rūmų rinkimus.

„Mano sprendimas vėlgi bus paremtas mano šeimos ir mano frakcijos pageidavimais“, – sakė ji.

„Tačiau nė vienas iš jų nebus labai svarstomas, kol nematysime, koks bus viso to rezultatas“, – užbaigė politikė.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Nu

Kokia šmėkla panaši seni Lanzbergi.

ogi

si politpeleseis pavirtusi boba dar nesupranta kad demonu dinastija ein i pabaiga ir joks velnias to nesustabdys ir pats laikas patiems /vyniot meskeres/ kol paciu nesuvyniojo ???===

SUSIJUSIOS NAUJIENOS