NATO generolas: Vakarai turėtų svarstyti visas priemones Ukrainai, tarp jų – ginklus | KaunoDiena.lt

NATO GENEROLAS: VAKARAI TURĖTŲ SVARSTYTI VISAS PRIEMONES UKRAINAI, TARP JŲ – GINKLUS

  • 11

Vakarai turėtų svarstyti visų savo priemonių panaudojimą siekiant padėti Ukrainai, įskaitant gynybos ginklų nusiuntimą, sekmadienį sakė NATO pajėgų vadas.

Paklaustas, ar pritaria gynybos ginklų nusiuntimui į Ukrainą, JAV oro pajėgų generolas Philipas Breedlove'as (Filipas Bridlavas) per konferenciją Briuselyje nepaminėdamas Rusijos sakė: „Matome ... prieš Ukrainą naudojamas diplomatines priemones, naudojamas informacines priemones, naudojamas karines priemones, naudojamas ekonomines priemones“.

„Tad mes Vakaruose, galvoju, turėtume atsakydami svarstyti visas savo priemones. Ar tai galėtų būti destabilizuojama? Atsakymas yra „Taip“. Neveiklumas irgi galėtų būti destabilizuojamas“, – sakė jis.

Ph.Breedlove'as, kuris yra NATO sąjungininkų pajėgų Europoje vyriausiasis vadas ir JAV Europos vadovybės vadas, taip pat sakė, kad NATO žvalgyba nurodė „nerimą keliančius“ karinius įvykius Rytų Ukrainoje, ir išreiškė susirūpinimą dėl to, ar laikomasi praėjusį mėnesį Minske pasiekto ugnies nutraukimo Ukrainoje susitarimo.

„Toliau matome nerimą keliančius oro gynybos, vadovavimo ir kontrolės, pakartotinio tiekimo, įrangos, ateinančios per visiškai porėtą sieną, elementus. Tad esama susirūpinimo, ar Minsko (susitarimo) laikomasi, ar ne“, – sakė jis per Briuselio forumą, kurį organizavo strateginių studijų centras „German Marshall Fund“.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

tam jankis

pasiskaityk, ką parašei, berašti debile. o šiaip jau, tai pirmas varyk iš Lietuvos pas putlerį, bet kažkodėl nevarai, gal amerikonų lauki? o gal žirinovskiui atsidėjęs dirbi, girdėjau, nekenti žydų?

jankis

tik nereikia vakarų kišt įamrikos šakalų kruvinus reikalus,nes tokie debilai ,kaip šis suknistas generolas jau ne vieną kartą prisisvarstė

ponai girtuokliai

karstuose vaziuos runkeliai is ukrainos,nedaug bet yra ten lietuvos girtuokliu,yra amerikos narkomanu,vienu zodziu pririnko europoj ir amerikoj visokiu siuksliu,kad potrosenko atsikabintu.Amerikai reikia kad zutu kaip galima daugiau ukrainieciu,Nereikalinga jiem ukraina ,kurioj milijonai ubagu.Ir amerikos ir europos,ir ukrainos fasistai gerai zino ka jiem daryti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS