NATO: Rusijos planuojama Juodosios jūros blokada būtų nepateisinama | KaunoDiena.lt

NATO: RUSIJOS PLANUOJAMA JUODOSIOS JŪROS BLOKADA BŪTŲ NEPATEISINAMA

Rusijai planuojama dalies Juodosios jūros blokada būtų „nepateisinama“, teigia NATO, reikalaudama Maskvos „užtikrinti laisvą prieigą prie Ukrainos uostų prie Azovo jūros ir užtikrinti laivybos laisvę“.

Rusijos valstybės žiniasklaida paskelbė, kad Maskva ketina šešiems mėnesiams užblokuoti dalį Juodosios jūros ir neleisti ten plaukioti užsienio kariniams bei kitiems valstybiniams laivams.

Toks sprendimas gali paveikti Ukrainos uostus prie Azovo jūros, kurią su Juodąja jungia Kerčės sąsiauris į rytus nuo Rusijos aneksuoto Krymo. Šis žingsnis susilaukė nerimo iš JAV ir ES.

„Rusijos vykdoma Krymo, Juodosios ir Azovo jūrų militarizacija kelia dar didesnę grėsmę Ukrainos nepriklausomybei ir kenkia regiono stabilumui“, – teigiama NATO generalinio sekretoriaus Jenso Stoltenbergo atstovų pranešime.

Juodosios jūros blokada „būtų nepateisinamas veiksmas, kuris parodytų platesnę destabilizuojančio Rusijos elgesio tendenciją“, pridūrė J. Stoltenbergo atstovė.

NATO paragino Rusija „nedelsiant deeskaluoti padėtį, nutraukti provokacijas ir laikytis savo tarptautinių įsipareigojimų“.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

aaa

bijo??? Vadinasi gerbia....Na bet svarbiausia ,,pasiusti pasauliui zynia,,???

Cha cha cha

Pampersu nusiprk visur kišasi juk ne nato šalis kuo jankiai kišasi

Anonimas

NATO egzistavimas - gresme Europai. NATO turi buti SUNAIKINTA.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS