NATO vadovas: Baltijos šalių užpuolikai sulauktų viso aljanso atsako | KaunoDiena.lt

NATO VADOVAS: BALTIJOS ŠALIŲ UŽPUOLIKAI SULAUKTŲ VISO ALJANSO ATSAKO

  • 3

Atsiųsdama karius į Lietuvą ir kitas regiono šalis, NATO siekia pademonstruoti, jog šių šalių užpuolikai sulauktų viso aljanso atsako, penktadienį pareiškė NATO generalinis sekretorius, Varšuvoje prasidedant aljanso viršūnių susitikimui.

„Šiandien sutarsime sustiprinti mūsų priešakinį buvimą rytinėje aljanso dalyje“, – saugumo ekspertų konferencijoje Lenkijoje sakė Jensas Stoltenbergas.

„Estijoje, Latvijoje, Lietuvoje ir čia, Lenkijoje, dislokuosime rotuojamus tarptautinius batalionus, kad aiškiai parodytume, jog vieno sąjungininko užpuolimas būtų sutiktas viso aljanso jėga“, – sakė NATO vadovas.

Kartu J. Stoltenbergas pabrėžė, kad NATO sieks konstruktyvaus dialogo su Rusija, tikėdamasi stiprinti pasitikėjimą ir sumažinti incidentų pavojų.

Maždaug tūkstančiui karių Lietuvoje vadovaus Vokietija, kariai turėtų atvykti kitų metų pradžioje. Prie vokiečių Lietuvoje gali prisidėti Norvegijos ir Beniliukso šalių kariai.

NATO teigia, kad kariai į Rytų Europą siunčiami reaguojant į Krymo aneksiją ir Rusijos organizuojamus neramumus Rytų Ukrainoje. Maskva NATO veiksmus vadina provokacija prie jos vakarinių sienų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

šulcas

Iraką,Siriją,Afganistaną ir taip toliau, irgi gynė nuo užpuolikų,kas ten dabar darosi žino visi,o kur bėgsime mes? kai pasidarys bardakas,kur amerikonai įvedinėja demokratiją, esame niekam nereikalingi ypač Amerikai,o gal amerikonų turčiai sugalvojo užsiimti gintaro bizniu,nes Baltijos šalyse daugiau nieko nėra išskyrus gintarą?

o

zirinovskis to tik ir telaukia su putkinu juk tai butu kerstas pabaltijo zmonem kuriu zydai nekencia kaip ir viso pasaulio...

...

Jie virš mūsų plieksis, o ant mūsų jų karinės atliekos kris; ar ne dėl to ir tie 'juodukai' dabar pas mus plūsta, kur mums teks bėgti?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS