NATO vadovas J. Stoltenbergas: Putinas Ukrainą prarado visiems laikams | KaunoDiena.lt

NATO VADOVAS J. STOLTENBERGAS: PUTINAS UKRAINĄ PRARADO VISIEMS LAIKAMS

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas pareiškė manantis, kad dėl karo Rusija „Ukrainą prarado visiems laikams“ ir, nepaisant nuo invazijos pradžios praėjusių metų vasarį įdėtų milžiniškų karinių pastangų, nesugebės pasiekti savo karo tikslų.

„Visas šios invazijos tikslas buvo neleisti Ukrainai siekti narystės NATO ir Europos Sąjungoje. Šiuo metu Ukraina yra arčiau NATO ir Europos Sąjungos nei kada nors ligi šiol“, – naujienų agentūrai dpa prieš pat Kalėdas pasakė jos. „Rusijai tai – didžiulis strateginis pralaimėjimas.“

„Prezidentas Putinas Ukrainą prarado visiems laikams“, – kalbėjo J. Stoltenbergas, omenyje turėdamas tai, kad Rusija jau dešimtmečius manė Ukrainą priklausant jos įtakos sferai.

Buvęs Norvegijos ministras pirmininkas yra įsitikinęs, kad Ukraina galiausiai pasieks savo tikslą ir taps NATO nare.

Jis taip pat atkreipė dėmesį, kad Rusijai už jos pačios karą tenka labai brangiai susimokėti.

„Rusija prarado šimtus lėktuvų, tūkstančius tankų, 300 000 karių. Jos ekonomika nusilpo. Šalis yra labiau politiškai izoliuota“, – sakė jis.

„Infliacija didėja, o pragyvenimo lygis krenta“, – kalbėjo jis.

Tačiau J. Stoltenbergas perspėjo, jog nereikėtų laukti greitos karo pabaigos, nes jis nematąs ženklų, kad V. Putinas galėtų pakeisti savo kryptį net ir po to, kai, manoma, kovo 17 d. bus perrinktas naujai kadencijai.

Tuo tarpu ukrainiečiai „parodė sugebantys apsiginti, sugebantys kovoti tiek, kiek reikės, ypač jei jie bus aprūpinti ginklais iš Vokietijos ir daugelio kitų NATO sąjungininkių“.

Gairės: Jensas Stoltenbergas, karas Ukrainoje, Rusija
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS