NATO vadovas: karas Ukrainoje gali tęstis metų metus | KaunoDiena.lt

NATO VADOVAS: KARAS UKRAINOJE GALI TĘSTIS METŲ METUS

  • 0

Karas Ukrainoje gali tęstis „metų metus“, įspėjo NATO generalinis sekretorius, vėl paraginęs Vakarų šalis teikti Kyjivui ilgalaikę paramą.

„Turime būti pasirengę tam, kad tai gali tęstis metų metus“, – pareiškė Jensas Stoltenbergas interviu, kurį sekmadienį paskelbė vokiečių dienraštis „Bild“.

„Negalime silpninti savo paramos Ukrainai, net jei to kaina yra didelė – ne tik karinės paramos, bet taip pat ir dėl kylančių energijos bei maisto kainų“, – pažymėjo jis.

J. Stoltenbergas leidiniui pareiškė, jog maisto ir degalų kainos yra niekas, palyginti su kaina, kurią ukrainiečiai kasdien moka fronto linijoje.

Jis įspėjo, kad „mums teks sumokėti dar didesnę kainą“, jeigu Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas įgyvendins Maskvos tikslus Ukrainoje.

Negalime silpninti savo paramos Ukrainai, net jei to kaina yra didelė.

NATO vadovas pastarąją savaitę ėmė dar aktyviau raginti aljanso narius remti Ukrainą jos kovoje prieš Rusijos invaziją.

J. Stoltenbergas pakartotinai paragino NATO valstybes nares toliau tiekti ginklus Kyjivui, nes tokia parama, anot jo, gali padidinti „tikimybę, jog Ukraina sugebės išstumti Putino pajėgas iš Donbaso regiono“.

Rusijos pajėgos šiuo metu kontroliuoja dalį Donbaso regiono Ukrainos rytinėje dalyje.

Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas ir kiti šalies pareigūnai šią savaitę NATO būstinėje susitiko su maždaug penkiasdešimties Ukrainos gynybos kontaktinės grupės šalių atstovais, kurių paprašė tiekti daugiau ginklų ir šaudmenų.

Gairės: karas Ukrainoje, NATO, karo trukmė, Jensas Stoltenbergas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS