NATO vadovas teigia manąs, kad Švedijos ir Suomijos stojimo į Aljansą procesas būtų greitas | KaunoDiena.lt

NATO VADOVAS TEIGIA MANĄS, KAD ŠVEDIJOS IR SUOMIJOS STOJIMO Į ALJANSĄ PROCESAS BŪTŲ GREITAS

Jei Suomija ir Švedija nuspręstų kreiptis dėl narystės NATO, jų stojimo procesas būtų greitas ir būtų įdiegtos laikinos saugumo priemonės, kol šios šalys oficialiai taptų Aljanso narėmis. Tai ketvirtadienį pareiškė NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas, kurį cituoja CNN.

„Kalbamės su Suomija ir Švedija, tai yra jų sprendimas. Tačiau jei jos visgi nuspręstų kreiptis dėl narystės, Suomija ir Švedija būtų šiltai sutiktos, ir manau, kad jų stojimo procesas būtų greitas“, – sakė J. Stoltenbergas žiniasklaidos atstovams.

„Čia kalbame apie kiekvienos Europos šalies teisę pasirinkti savo ateitį. Tad kai Rusija mėgina grasinti, įbauginti Švediją ir Suomiją nesikreipti dėl narystės, tai tik parodo, kad Rusija negerbia pagrindinės kiekvienos valstybės teisės eiti savo pasirinktu keliu“, – pridūrė Aljanso vadovas.

Pasak jo, Suomija ir Švedija jau yra artimos Aljansui. Priėmus jas į NATO, būtų pasiųstas stiprus politinis signalas, kad Suomijos ir Švedijos saugumas rūpi visiems NATO sąjungininkams, tikino J. Stoltenbergas.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

AKIVAIZDŽIAI...

NATO ištaškė visus pinigus ir daro viską kaip nors užkamšyti skyles ir papildyti biudžetą. Niekas neskelbia ir neskelbs NATO bosų atlyginimus ir, kaip Lietuvoje, kur ir kaip leidžiami pinigai "gynybai"...

O

Labai teisingas sprendimas. Laukiam kuo greičiau prie NATO prisijungiančių švedų ir suomių, tai geriausias saugumo garantas. Ukraina yra puikus pavyzdys, kas gali nutikti valstybei, kuri neįstojo į NATO

NATO --tai p s i c h o l o g i n ė parama VALSTYBĖMS ,už

labai DIDELIUS PINIGUS, bet jokiu būdu ne G Y N Y B A , tai rodo NATO stebėsena iš už KAMPO, kaip rusai naikina UKRAINĄ,---antaras NATO v a i d m u o;- JANKIŲ į r a n k i s susidoroti su nepaklusnia bet kuria PASAULIO vapstybe/ išskyrus RUSIJĄ,KINIJĄ ir kitas galingas pasaulio valstybes/----karščiausias pavyzdys; , kai JANKIAI barbariškai s u l a u ž ė SERBIJOS ir jos gyventojų gyvenimą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS