Naujoji TMO vadovė per pirmąją oficialią savo kelionę vyks į Afriką | KaunoDiena.lt

NAUJOJI TMO VADOVĖ PER PIRMĄJĄ OFICIALIĄ SAVO KELIONĘ VYKS Į AFRIKĄ

  • 0

Naujoji Jungtinių Tautų migracijos agentūros vadovė per savo pirmąją oficialią kelionę apsilankys Afrikoje, kad atkreiptų dėmesį į šiame žemyne vykstančios migracijos mastą.

Vėliau Amy Pope (Eimi Poup), pirmoji moteris, išrinkta vadovauti Tarptautinei migracijos organizacijai (TMO), vyks į Briuselį, Europos Sąjungai sprendžiant neseniai į Italiją atvykusių migrantų antplūdžio problemą.

Spalio 1-ąją pareigas pradėjusi eiti amerikietė lankysis Afrikos Sąjungos (AS) būstinėje Adis Abeboje, o po to susitiks su Etiopijos pareigūnais. Vėliau ji keliaus į Keniją ir Džibutį.

„Kai kalbame apie migraciją turėdami omenyje Afrikos žemyną, pripažįstame, kad daugiau kaip 80 proc. migracijos vyksta Afrikoje“, – Ženevoje surengtoje spaudos konferencijoje sakė A. Pope.

Tuo metu, kai ypač daug dėmesio skiriama migrantams, bandantiems pasiekti Europą, ji taip pat kalbėjo apie didelį Afrikos migrantų, vykstančių į Persijos įlanką, skaičių ir atkreipė dėmesį į nerimą keliančius pranešimus apie tai, kaip ten su jais elgiamasi.

„Tokiomis aplinkybėmis svarbu užtikrinti geresnę migrantų apsaugą ir jiems suteiktą galimybę naudotis paslaugomis“, – pridūrė naujoji TMO vadovė.

Visame pasaulyje buvo daug kalbama apie netoleruotiną elgesį su darbuotojais migrantais, padėjusiais statyti 2022-ųjų FIFA pasaulio futbolo čempionatui Katare skirtus stadionus ir kitus objektus.

Nevyriausybinė organizacija „Human Rights Watch“ neseniai apkaltino Saudo Arabijos pasieniečius nužudžius šimtus Etiopijos migrantų, bandžiusių patekti į šalį iš Jemeno. Rijadas atmetė jos ataskaitą kaip politizuotą ir klaidinančią.

A. Pope sieks su AS aptarti geriausius būdus, kaip užtikrinti žmonių judėjimą, ypač remti šios organizacijos skatinamus laisvosios prekybos susitarimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS